Ce funcții cu AI va integra OneUI 6.1, sistemul de operare care va debuta alături de Galaxy S24

Scris de | 11 decembrie, 2023
Ce funcții cu AI va integra OneUI 6.1, sistemul de operare care va debuta alături de Galaxy S24

Având în vedere cât de aproape este debutul seriei Galaxy S24, nu este de mirat că încep să apară și detalii despre capabilitățile software noi pe care noile telefoane le vor primi. Acestea vor fi incluse în OneUI 6.1, versiunea interfeței proprietare Samsung care va fi livrată cu noile telefoane, care vor ajunge, cel mai probabil și pe alte dispozitive recente ale companiei. Majoritatea noutăților par să fie centrate în jurul funcțiilor de generare de imagini sau editare foto cu AI.

Samsung va adopta funcții AI și de la Google în OneUI 6.1

Pe contul de X al lui Benit Bruhner, leaker cunoscut în zona pasionaților de tehnologie, a fost publicat un clip video în care sunt demonstrate noile funcții de generare de fundaluri de ecran din OneUI 6.1. Se pare că Samsung va apela la Google pentru aceste capabilități, interfața și funcționalitatea fiind similare cu cele de pe modelele Pixel 8, lansate în luna octombrie alături de Android 14.

Samsung va oferi utilizatorilor posibilitatea de a genera fundaluri de ecran prin selectarea unor mesaje predefinite. Vei alege ce fel de „atmosferă” să aibă imaginea, iar apoi alegi rapid dintr-o listă o culoare principală și un subiect. Generarea de imagini cu AI pare să aibă loc online, întrucât înainte de prima utilizare trebuie să accepți un acord de utilizare al serviciilor de la Google. Generarea pare să fie destul de rapidă, modificările fiind aplicate în doar câteva secunde.

Câteva capturi de ecran sugerează că vor putea fi realizate și modificări rapide pe baza unor criterii predefinite, precum schimbarea timpului zile în imagini folosite pe post de fundal, sau schimbarea vremii din imagini.

Se pare că Samsung va folosi și propriile capabilități AI pentru editarea de imagini din galerie. De exemplu, vei putea să „lărgești” o imagine prin generarea de conținut în afara cadrului original, pentru a schimba formatul unei fotografii din landscape în portret, sau pentru a o îndrepta fără a pierde din cadrul original. De asemenea, vei putea să muți subiectul dintr-o fotografie în alta, sau chiar să îi schimbi poziția în cadrul original prin drag & drop.

Și aplicația Notes va primi funcții AI, precum organizarea automată a textului dintr-o notiță. Vor putea fi create liste cu bulletpoints automat, sau va putea fi realizat un rezumat al textului pentru a fi mai ușor de parcurs. Traduceri în timp real pentru apeluri audio vai fi o altă funcție utilă, alături de eliminarea în timp real a zomogului de fundal.

Acestea vor fi adăugate altor funcții despre care am auzit recent, precum posibilitatea de a proteja bateria la încărcare prin utilizarea algoritmilor AI pentru a alimenta bateria doar până la o anumită capacitate, sau de a limita viteza sau capacitatea de încărcare în funcție de necesități.

Etichete: , , , ,

Sursa: via Android Authority