NVIDIA își va deschide o fabrică în Vietnam

Scris de | 11 decembrie, 2023
NVIDIA își va deschide o fabrică în Vietnam

Ascensiunea NVIDIA continuă pe măsură ce producătorul investește în domeniul AI, iar acum compania caută să deschidă fabrici noi. După Taiwan, următoarea destinație este Vietnam. Jensen Huang, CEO-ul NVIDIA, a vizitat pentru prima dată țara din sud-estul Asiei spunând că se simte ca acasă și că vrea să deschidă un centru pe teritoriul țării. Conform acestuia, Vietnam va deveni o piață extrem de importantă pentru compania americană.

Vorbind despre Vietnam, șeful NVIDIA a oferit o privire la planurile de viitor ale companiei: „Această bază va fi construită pentru a atrage muncitori talentați din întreaga lume care să contribuie la dezvoltarea ecosistemului de semiconductori și digitalizarea Vietnamului.” Această declarație vine după ce fostul producător de plăci video a investit 250 de milioane de dolari în țara asiatică. Începând de astăzi vor începe și ședințele cu autoritățile locale și firmele tech vietnameze pentru a crea parteneriate pe plan local.

Vietnam este o țară importantă pentru industria de semiconductori, fiind gazda mai multor fabrici mari care asamblează chip-uri. Printre acestea se numără și cea mai mare fabrică Intel. Odată cu venirea celor de la NVIDIA, oportunitățile cresc pentru Vietnam, mai ales că tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și China continuă, iar colaborarea cu Taiwan devine din ce în ce mai dificilă. NVIDIA a semnat deja parteneriate cu câteva companii vietnameze, astfel s-a stabilit infrastructura pentru a integra inteligența artificială în cloud, în industria auto și în cea de sănătate.

Etichete: