Leak: imagini și gameplay din jocul Wolverine, informații neoficiale despre alte jocuri X-Men, Spider-Man și Ratchet & Clank

Scris de | 19 decembrie, 2023
Leak: imagini și gameplay din jocul Wolverine, informații neoficiale despre alte jocuri X-Men, Spider-Man și Ratchet & Clank

Insomniac Games, studioul din „ograda” Sony responsabil pentru jocuri de succes precum Spider-Man și Ratchet & Clank, a fost victima unui atac cibernetic. În urma acestuia, hackerii au reușit să obțină peste 1,5 TB de date confidențiale, care includ informații despre următorul joc al studioului Marvel’s Wolverine, planurile pentru seria Spider-Man și o nouă serie de jocuri X-Men, un nou Ratchet & Clank și chiar informații confidențiale ale angajaților săi. Atacul a fost realizat de grupul de hackeri Rhysida, care ceruse o recompensă și un termen limită pentru a nu publica informațiile. Atunci când Insomniac a depășit termenul limită impus de hackeri, informațiile au fost imediat publicate pe internet.

Nu vom oferi link-uri către aceste informații, întrucât conțin copii ale cărților de identitate ale multor angajați Insomniac și alte date personale, precum contracte de muncă. Vom include în acest articol însă informațiile care au ajuns pe internet referitoare la jocurile video la care Insomniac lucrează în prezent.

Wolverine va fi lansat în viitorul apropiat și va împrumuta elemente de gameplay de la Spider-Man

După excelentul Spider-Man 2 (review), lansat în urmă cu două luni, Insomniac se concentrează acum pe jocul Wolverine, anunțat deja de anul trecut de către PlayStation. Acesta va fi lansat pe PlayStation 5, iar informațiile din cadrul unui anumit document dezvăluite de acest leak sugerează că jocul Wolverine trebuie lansat înainte de 1 septembrie 2025, deci suntem la mai puțin de doi ani distanță de această lansare.

Jocul pare să fie într-un stadiu incipient de dezvoltare, fiind construit pe bazele motorului grafic din spatele Spider-Man, oferind mecanici de gameplay similare. Acest gameplay poate fi observat într-un scurt clip de gameplay, publicat pe X de Trend Trackers Hub, care demonstrează capabilitățile de investigație din misiuni pe care le poți accesa în rolul lui Wolverine. Mai mult, anti-eroina Mistique este menționată, deci vom vedea multe personaje clasice din universul X-Men în acest joc.

De altfel, imaginile incluse în acest leak confirmă actorii care vor juca în rolurile unora dintre cele mai celebre, dar și obscure personaje din jurul X-Men. Rolul lui Jean Grey va fi interpretat de actrița Krizia Bajos, Wolverine va fi interpretat de Liam McIntyre, Sinister va fi portretizat de către faimosul Troy Baker, iar Sabertooth va fi interpretat de Brett Gipson. Există și alte câteva personaje care apar în imagini de concept.

Insomniac lucrează la Venom, Spider-Man 3, un nou Ratchet & Clank și alte jocuri X-Men

Din documentele publicate pe internet aflăm și planurile de viitor ale studioului Insomniac. În primul rând, se confirmă faptul că vom vedea un joc Spider-Man 3. Acesta va fi lansat, cel mai probabil, în 2028. Apoi, se confirmă faptul că Spider-Man 2, la fel ca primele jocuri din serie, va ajunge, la un moment dat pe PC. Tot pe PC vor ajunge și Wolverine și Spider-Man 3.

Acordul semnat între Marvel și Sony Interactive Entertainment menționează și faptul că vor exista 3 jocuri X-Men. Wolverine este primul, care va fi lansat probabil în 2025 sau 2026, iar alte două jocuri în acest „univers” vor trebui lansate până la finalul anilor 2029, respectiv 2033. Acest lucru înseamnă că lansările Spider-Man vor alterna cu cele X-Men. Fiind vorba despre jocuri „X-Men” și nu „Wolverine”, există posibilitatea ca următoarele să fie bazate pe alte personaje.

Există și mențiunea unui joc Marvel’s Venom, care ar trebui lansat tot cândva în 2025. Acesta ar putea fi un joc intermediar între Spider-Man 2 și 3, similar cu Miles Morales din 2020, care a ocupat spațiul dintre 1 și 2.

Și fanii Ratchet & Clank au motive de bucurie, însă vor trebui să aibă multă răbdare. După excelentul Rift Apart, lansat în 2021, seria se va întoarce pe PlayStation 5 sau poate chiar PlayStation 6 (?) abia în 2029.

Planurile interne se pot schimba

Acest leak ar putea afecta însă planurile studioului Insomniac și ale Sony Interactive Entertainment. Aceste informații interne sunt, de multe ori, în continuă schimbare, iar planurile se pot schimba rapid, mai ales pentru proiecte care încă nu au fost anunțate oficial.

Reprezentanții grupului de hacker Rhysida au dezvăluit că știau că atacă o companie de gaming și se așteptau ca procesul de hacking să fie simplu și rapid. Aceștia spun că au preluat controlul de administrator de rețea în mai puțin de 25 de minute, folosind un VPN. Se pare că Insomniac nu folosea metode de securitate avansate, precum autentificare cu mai mulți factori.

Sony și Insomniac au declarat că „investighează” situația și nu au motive să creadă că alte divizii ale companiei au fost afectate.

via TheVerge

Etichete: , , , , , , , , ,

Sursa: Cyberdaily