KIOXIA anunță primul card microSD comercial de 2TB. Poate stoca 40 ore de material 4K

Scris de | 22 decembrie, 2023
KIOXIA anunță primul card microSD comercial de 2TB. Poate stoca 40 ore de material 4K

De mulți ani, producătorii de smartphone-uri se laudă că telefoanele lor pot accepta carduri microSD de până la 2TB. Singura problemă până acum a fost că nu am avut cum să testăm această declarație, întrucât nu au existat niciodată carduri microSD de acea capacitate la nivel comercial. KIOXIA este însă primul producător de soluții de stocare care anunță că va aduce un astfel de card pe piață, lansarea fiind așteptată în următoarele câteva luni.

Cardul KIOXIA de 2TB va fi util atât pentru smartphone-uri, cât și pentru dispozitive precum Steam Deck sau ROG Ally

KIOXIA Exceria Plus G2 2TB microSDXC este numele complet al primului card de memorie de astfel de dimensiuni care ajunge în magazinele de specialitate internaționale. Acesta folosește tehnologia proprietară BiCS FLASH 3D, care integrează un controller dezvoltat intern pentru a putea integra 2TB de stocare într-un dispozitiv atât de mic. Compania spune că a reușit să atingă această performanță prin suprapunerea a 16 straturi de memorie de 1 terabit, încadrându-se în grosimea de 0,8mm, necesară pentru carduri microSD.

Momentan, fiind prima generație de carduri microsd de 2TB, performanța nu va fi una de nivel „profesional”. La 100 MB/s pentru citire și 90 MB/s pentru scriere, cardul va fi destul de rapid pentru smartphone-uri și alte dispozitive mai puțin pretențioase. Acesta a primit certificare A1 pentru rularea de aplicații, deci nu este printre cele mai rapide, și certificare V30 pentru înregistrare video.

Practic, vei putea înregistra în 4K de pe un smartphone și vei putea rula jocuri pe Nintendo Switch, Steam Deck sau ROG Ally fără mari dificultăți, însă download-urile mari ar putea deveni lente. De asemenea, este posibil ca într-un GoPro sau alte camere care filmează peste rezoluție 4K, să nu poți folosi cea mai înaltă calitate de filmare.

KIOXIA spune că vei putea stoca 41 de ore de video la calitate 4K la 100 Mbps sau să ții instalate peste 100 de jocuri de PC pe dispozitive precum Deck sau Ally.

„Aceste noi carduri îmbunătățite pot deveni o opțiune căutată de mulți proprietari de smartphone-uri, creatori de conținut, camere video și bloggeri video, precum și de gameri în mișcare. Suntem încântați să oferim performanță și capacitate suplimentară prin aceste noi carduri microSDXC EXCERIA PLUS G2 de 2TB”, a declarat Jamie Stitt, Manager General B2C Sales & Marketing, KIOXIA Europe, conform TweakTown.

Încă nu știm cât va costa un card KIOXIA Exceria Plus G2 de 2TB, însă având în vedere că prețul unui model de 1 TB este în general pe la 100-130 de euro, probabil că prețul va fi cel puțin dublu, dacă nu chiar mai mare, din cauza utilizării unor tehnologii noi, mai scumpe.

Etichete: , , ,

Sursa: TweakTown