CES 2024 – LG a prezentat un televizor OLED transparent de 77 de inchi

LG se folosește de mulți ani de CES, cel mai mare eveniment de tehnologie din lume, pentru a dezvălui concepte și noutăți în materie de televizoare, fiind deseori capul de afiș al târgului cu produsele sale. Dacă anul trecut veneau cu LG Signature OLED M, televizorul wireless, anul acesta LG a adus la CES noul Signature OLED T, un televizor de 77 de inchi, cu un panou complet transparent, care chiar se va lansa mai târziu în acest an (pentru un preț cu siguranță pe măsura wow factor-ului pe care îl oferă).

LG Signature OLED T îți permite să vezi prin mare parte a ecranului, iar compania sud-coreeană spune că acest efect poate crea o operă de artă digitală care să complementeze decorul unei camere. De asemenea, se poate observa un ușor efect de adâncime, iar televizorul transparent poate prezenta informații precum știri, actualizări de vreme și titluri de piese în partea de jos a ecranului, folosindu-se de o funcție de tip always-on, care se numește T-Bar.

Există și un mod opac, care crește contrastul ecranului pentru a-l transforma într-un televizor OLED normal de 77 de inchi. Atracția principală a televizorului este posibilitatea de a fi plasat în diferite locații fără să cauzeze vreo neplăcere vizuală, cum ar fi în fața unei ferestre, unde nu ar mai obstrucționa vederea. Și pentru că tot am amintit de Signature OLED M, televizorul wireless de anul trecut al celor de la LG, e bine de știut că și Signature OLED T oferă suport pentru transmisie video și audio wireless, prin cutia Zero Connect a sud-coreenilor. Aceasta transmite panoului un semnal prin streaming și permite utilizatorilor să poziționeze televizorul chiar și în centrul camerei.

La interior se află un nou procesor Alpha 11 cu AI (evident), care oferă performanță de până la 4 ori mai mare a inteligenței artificiale. Asta se traduce într-o îmbunătățire de 70% în performanța grafică și de 30% în viteza de procesare comparativ cu gama OLED anterioară de la LG, conform companiei.

În 2021, tot la CES, LG a dezvăluit un concept al unui OLED transparent de 55 inchi care putea ieși din capătul unui pat, iar compania a mai folosit ecrane transparente și pentru alte produse ale sale, precum uși sau panouri de semnalizare.