CES 2023: LG Signature OLED M, cel mai nou concept de televizor de la LG este…wireless

Scris de | 6 ianuarie, 2023
CES 2023: LG Signature OLED M, cel mai nou concept de televizor de la LG este…wireless

LG și-a făcut un obicei din a aduce televizoare cât mai neobișnuite la CES în fiecare an, iar 2023 nu face notă discordantă. De această dată, compania sud-coreeană a venit cu un nou model din gama Signature, dedicată OLED-urilor spectaculoase, iar acesta se numește LG Signature OLED M. La standul LG este în continuare prezent și LG Rollable, ultimul exemplu din această serie, care a și evoluat ulterior într-un produs real, în valoare de 100.000 de dolari.

LG OLED M este așadar cel mai nou membru al familiei Signature, iar factorul său wow nu este reprezentat de ecran, ci de o cutie mică, așezată în fața sa. Televizorul primește toate semnalele sale video și audio din această cutie, pe care LG o numește Zero Connect, și care poate fi poziționată la o distanță de până la 9 metri. În cutie are loc procesarea, iar televizorul în sine este doar un ecran de 97 de inchi, care redă conținutul la calitate 4K, iar sud-coreenii numesc această „construcție” ca fiind „primul televizor OLED wireless din lume”.

Cutia vine cu 3 porturi HDMI, toate capabile să ruleze conținut 4K la 120Hz (sau în acest caz, să îl transmită), alături de USB-uri și conexiunile pentru cablu. Astfel, poți folosi gadget-urile tale de zi cu zi, precum consola de joc sau chiar cablul TV, și să proiectezi conținutul pe ecranul OLED. Deasupra cutiei se află o mică antenă, în formă de pilulă, pe care ar trebui să o orientezi către direcția televizorului, pentru cea mai bună performanță wireless disponibilă.

LG spune că acest televizor este posibil datorită tehnologiilor și algoritmilor săi proprietari. „Pentru a asigura transferul de date fără probleme de la cutie la TV, compania a dezvoltat un algoritm care identifică imediat calea optimă de transmisie. Acesta poate și să ajute la reducerea erorilor de transmisie sau a întreruperilor, pentru că este capabil să recunoască imediat schimbările din mediul său înconjurător – precum mișcarea oamenilor sau animalelor – și să își modifice traiectoria în concordanță cu acestea”.

Nu lipsesc tehnologiile deja clasice pentru un astfel de TV, precum suportul pentru Dolby Vision sau Dolby Atmos, iar LG Signature OLED M este și certificat G-Sync pentru gaming. În acest sens însă, ar putea exista ceva dubii în legătură cu latența, deși cei de la LG par să fie siguri că nu va constitui un impediment.

Etichete: , , , , , , , ,