Cyberpunk 2077 a fost doar încălzirea pentru CD Projekt

Scris de | 11 ianuarie, 2024
Cyberpunk 2077 a fost doar încălzirea pentru CD Projekt

Este anul 2024 și Cyberpunk 2077 nu doar că este încă relevant, dar a reușit să-și spele toate păcatele și a devenit unul dintre cele mai tari jocuri de pe piață. Chiar dacă proiectul este unul masiv, care a necesitat ore de muncă suplimentare și circa trei ani de reparații ca să ajungă în poziția de acum, CD Projekt consideră că proiectul a fost doar un antrenament” pentru ce urmează să livreze odată ce Project Orion, numele de cod pentru continuarea jocului, va vedea lumina zilei. Și fix ăsta este genul de curaj pe care-mi place să-l văd de la o companie producătoare de jocuri.

Mi se pare însă și o înfoială de pene toată treaba asta, mai ales că nu ar trebui să uităm povestea lansării lui Cyberpunk 2077. Jocul a fost lansat în decembrie 2020, dar pe la acea vreme a fost presărat de probleme, care mai de care mai caraghioase. Eu unul l-am jucat la vremea aceea și pe PlayStation 5, dar și pe PC, iar probleme am găsit pe ambele platforme. Cu toate astea nu mi s-a părut un dezastru atât de mare pe cât l-au „lăudat” unii. Iar acum, după lansarea versiunii 2.0 și a DLC-ului Phantom Liberty, jocul odată urât de mulți oameni este unul dintre cele mai apreciate de pe Steam.

Continuarea lui Cyberpunk 2077 se află deja în dezvoltare în cadrul studioului CD Projekt din Boston, Statele Unite ale Americii. Acesta este format din aceiași oameni care au dezvoltat primul joc, doar că acum au o locație mai nouă și mai fancy în care să-și desfășoare activitatea. Iar acum că și-au regăsit curajul și sunt pregătiți de treabă, munca la sequel-ul lui Cyberpunk 2077 a început în forță. Mai știm și că jocul va fi dezvoltat folosind Unreal Engine 5 de la Epic Games, însă aici se opresc informațiile. Dar stați fără de griji, că până la următoarele aventuri din Night City, vom avea deja GTA VI cu care să ne ocupăm timpul.

Etichete: