Lenovo a prezentat noua serie de produse ThinkBook în cadrul CES 2024

Scris de | 11 ianuarie, 2024
Lenovo a prezentat noua serie de produse ThinkBook în cadrul CES 2024

Dacă a existat o temă recurentă în cadrul CES 2024, aceasta a fost cu siguranță rafala de lansări de PC-uri cu capabilități AI. Toți producătorii care se respectă și-au prezentat noile laptopuri, așa că un nume precum Lenovo n-avea cum să lipsească de la petrecere. Și nu a venit așa, oricum, ci cu o mulțime de produse noi din seria ThinkBook care mai de care mai interesante. Lansarea a fost una dedicată profesioniștilor însă, nume precum Legion fiind ocolite în cadrul evenimentului.

Printre noutăți se numără Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, un dispozitiv care merge și pe post de laptop, dar și ca tabletă. Dar în comparație cu clasicele 2-in-1 cu care eram obișnuiți, dispozitivul ăsta este de fapt… două. Și ambele funcționează independent unul de celălalt, astfel avem ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station care poate fi conectată la un display extern, și ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab, care poate fi detașată și folosită pe cont propriu ca și tabletă. Acest PC a fost gândit pentru creatori de conținut, designeri și oricine altcineva are nevoie de un dispozitiv care poate fi folosit în atât de multe moduri:

  • Laptop cu Windows 11: cu tableta atașată, este un laptop cu display OLED 2.8K cu diagonală de 14 inch. Fără tabletă, Hybrid Station-ul poate fi conectat la un monitor cu mouse și tastatură pentru a-l folosi pe post de desktop. În plus există și funcția Hybrid Stream cu care poți rula aplicații Android direct pe ecranul laptopului, în fereastră Picture-in-Picture, utilizând puterea tabletei cu sistem de operare Android.
  • Tabletă cu tastatură: Hybrid Station dublează și ca tastatură cu ClickPad, astfel poți să te joci și să folosești ecosistemul Android al tabletei, dar cu un boost serios de baterie din partea stației.
  • Tabletă Android cu stylus: Dacă ai nevoie doar de tableta cu Android, aceasta poate fi detașată. Există și un instrument opțional numit Lenovo Tab Pen Plus cu care poți lua notițe, poți face schițe și îți oferă și mai multe moduri de a interacționa cu tableta.
Lenovo CES 2024

Și desigur, Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid este un AI PC, astfel are la interior un procesor Intel Core Ultra cu grafică Arc. Hybrid Station-ul rulează Windows 11 pentru momentele în care ai nevoie de un PC cu care să-ți faci treaba, iar tableta funcționează pe Android OS. Aceasta din urmă rulează pe o platformă hardware de la Qualcomm. Ambele elemente ale dispozitivului vin dotate cu baterii mari, conectivitate Wi-Fi și Bluetooth, plus cam orice altă funcție pe care te-aștepți s-o vezi pe un PC modern.

După care avem Lenovo ThinkBook 13x Gen 4, un laptop ultrasubțire cu greutate de numai 1kg. Fiind un laptop Intel Evo Edition, acesta este echipat cu procesor Intel Core Ultra, memorie super rapidă LPDDR5x la 8.400 MT/s și trei porturi Thunderbolt 4. Desigur, și acesta este tot un laptop AI. O altă caracteristică cu care se laudă producătorul este că modelul acesta este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, chestie pe care am văzut-o și la alți producători precum Acer. Faptul că este fabricat din materiale reciclate, nu înseamnă că nu e solid, iar modelul de față a primit certificarea MIL-STD-810H ceea ce-i face tastatura rezistentă la lichide.

Lenovo ThinkBook 14 i Gen 6+ este o creatură diferită. Acesta este mai puternic și ceva mai mare, gândit pentru muncă, iar aici procesorul Intel Core Ultra cu capabilități AI sare în ajutorul utilizatorilor, optimizând astfel experiența de lucru în softuri de editare foto-video și audio, sesiuni de colaborare și multe altele. La fel ca și fratele mai mic despre care am discutat mai sus, și acest model este dotat cu un chip AI Lenovo LA3. Acesta este o extensie a hardware-ului principal care are scopul de a-ți învăța modul în care folosești PC-ul, astfel optimizează hardware-ul în funcție de asta. Rulează o platformă hardware similară, însă vine și cu un as în mânecă pentru cei care vor extra power: Lenovo Graphics Extension.

Cu ajutorul accesoriului care se conectează la laptop via portul TGX, utilizatorii pot conecta plăci video NVIDIA dedicate. Colaborarea dintre Lenovo și tabăra verde te asigură că toate plăcile din lista de compatiblitate vor funcționa 100%. Iar pentru cineva care vrea să-și folosească laptopul de muncă și acasă pentru jocuri, sau are nevoie de o placă video dedicată pentru randări sau mai știu eu ce, și-au găsit și soluția.

Iar dacă vrei să cumperi un laptop care este puternic fără nici un fel de accesoriu agățat de el, Lenovo ThinkBook 16p Gen 5 este pentru tine. Dotat cu procesor Intel Core i9 14th Gen și placă video NVIDIA GeForce RTX 4060, acest laptop dispune de nuclee specializate AI NVIDIA TensorRT care oferă performanțe superioare și capabilități revoluționare pentru cazurile de utilizare AI, cum ar fi Stable Diffusion. Pentru și mai multă creativitate, utilizatorii pot folosi accesoriile modulare Magic Bay, cum ar fi noul Magic Bay Studio care se conectează la laptopurile ThinkBook 16p Gen 5 și ThinkBook 13X Gen 4 prin conectorii Pogo Pin localizați în partea de sus a ecranului, ori se pot conecta la alte laptopuri prin cablu USB-C.

ModelDisponibilitatePreț
ThinkBook Plus Gen 5Septembrie 2024N/A
ThinkBook 13x Gen 4Martie 2024De la 1.199€ (fără TVA)
ThinkBook 14 i Gen 6+Nu vor fi disponbile în EMEAN/A
ThinkBook 16p Gen 5Iunie 2024N/A
Lenovo Magic Bay StudioIulie 202469€ (TVA inclus)

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: ,