Max Payne RTX Remix este un deliciu vizual

Versiunea Demo este disponibilă pentru download

Scris de | 14 ianuarie, 2024
Max Payne RTX Remix este un deliciu vizual

Încă de când NVIDIA a lansat primele plăci video GeForce RTX și a deschis drumul ray tracing-ului în jocurile de pe PC-uri și console, oamenii au fost fascinați de posibilitățile pe care le oferă această tehnologie. Printre chestiile super mișto pe care le poți face cu ray tracing-ul, este să readuci la viață jocuri vechi și să le faci mai digerabile pentru publicul modern. Și fix asta este Max Payne RTX Remix. În timp ce Remedy Entertainment lucrează de zor la versiunile remake ale primelor două jocuri din serie, un modder a lansat un demo al primului joc Max Payne, varianta RTX Remix.

Ce înseamnă RTX Remix? Înseamnă că Max Payne a primit o formă mai avansată de ray tracing intitulată Path Tracing. Știți voi, chestia aia care rupe în două RTX 4090-uri în Cyberpunk 2077. Iar aici nu vine singură, mai ales că jocul a fost lansat în 2001. Pe lângă iluminarea avansată, modificarea introduce și suport DLSS pentru a minimiza impactul asupra performanței atunci când activezi path tracing. În plus, multe mudele și asset-uri din joc au fost remasterizate pentru a se potrivi mai bine cu ecranele la rezoluție mare pe care ne jucăm astăzi, dar și cu efectele de iluminare realistă.

Max Payne nu este primul joc vechi care primește tratamentul RTX Remix, acesta fiind deja un trend: Tomb Raider, Doom 2, Quake, Half-Life și Serious Sam. Toate aceste titluri au primit un refresh serios, iar acesta este doar începutul. Pe măsură ce programul NVIDIA RTX Remix va fi lansat în stadiul Open Beta, ne putem aștepta la o mulțime de lansări de acest fel. Mi se pare că programul ăsta de la NVIDIA este cel mai tare lucru care s-a întâmplat recent în industria gamingului, oferindu-le gamerilor mai tineri să se bucure de jocuri legendare într-un format cât mai modern. În același timp, nostalgicii pot să retrăiască unele dintre cele mai faine amintiri, dar cu un strat de vopsea lucioasă pe deasupra.

Etichete: , ,