Honor Magic6 Pro vine cu zoom de 180 megapixeli și ecran la 5.000 nits

Scris de | 15 ianuarie, 2024
Honor Magic6 Pro vine cu zoom de 180 megapixeli și ecran la 5.000 nits

Honor Magic5 Pro a fost una dintre surprizele plăcute ale anului 2023, fiind un telefon echipat cu unul dintre cele mai performante sisteme de camere din piață. Se pare că Honor continuă în această direcție și în 2024, noile modele Magic6 și 6 Pro fiind echipate cu senzori și lentile foarte performante, unele în premieră pe dispozitive mobile. Acestea au fost anunțate momentan pentru piața din China, însă ne așteptăm să le vedem și în Europa în preajma MWC 2024.

Honor Magic6 Pro este un flagship extrem de performant, din toate punctele de vedere

Design-ul neobișnuit al camerelor dispuse într-o formă triunghiulară a rămas și pe generația Honor Magic6, însă modulul în care acestea sunt încadrate pare să fie ceva mai „elegant”, cu o ramă strălucitoare în jurul celor trei obiective. De asemenea, culorile simple ale generației trecute au fost înlocuite cu nuanțe texturate, inspirate de natură. Doar modelul negru pare să fie unul mai „tradițional”. Cei care vor culori precum albastru, alb, mov sau verde fiind nevoiți să aleagă o variantă cu texturi inspirate de natură cu capac din sticlă sau piele vegană. Toate variantele sunt rezistente la apă la standardul IP68.

Honor investește mult efort la capitolul ecrane, iar Honor Magic6 Pro nu pare să dezamăgească la acest capitol. Vorbim despre un ecran de 6,8” cu rezoluție FullHD+ (2.800 x 1.280 pixeli) și refresh rate variabil între 1 și 120 Hz (LTPO). Impresionant este însă faptul că avem parte de 4.320 trepte de iluminare, pentru reducerea efectului de flicker și utilizare mai odihnitoare în lumină slabă a ecranului, dar și luminozitatea de 5.000 nits „peak brightness” în HDR, ceva nemaivăzut până acum pe smartphone-uri.

Configurația lui Honor Magic6 Pro îl recomandă drept unul dintre cele mai performante flagship-uri din piață. Desigur, acesta folosește Snapdragon 8 Gen 3, cel mai nou și mai performant chipset de la Qualcomm, în variate cu 12 și 16 GB RAM și 256, 512 și 1 TB stocare internă. Dar mai importante decât procesorul și memoria RAM sunt acum camerele pe dispozitive flagship de acest gen.

Aici, Honor aduce o cameră principală cu diafragmă variabilă între f/1.4 și f/2.0 de 50 megapixeli cu stabilizare optică, alături de încă o cameră de 50 megapixeli cu obiectiv ultra wide cu focalizare automată care permite utilizarea acestei camere pentru macro. Cel mai impresionant este însă zoom-ul optic cu obiectiv periscopic. Deși acesta poate părea un zoom „mic” la 2.5x, acesta beneficiază de un senzor de 180 megapixeli, cea mai mare rezoluție de pe un zoom de până acum. Astfel, Honor Magic6 Pro va putea oferi zoom la calitate înaltă până la 11x prin crop pe senzor, sau 100x zoom digital. Și această cameră este stabilzată optic, deci ar trebui să ofere rezultate bune chiar și în situații cu iluminare nu tocmai ideală.

Camera frontală este de asemenea foarte interesantă. Honor Magic6 Pro vine cu un decupaj similar cu cel de pe iPhone, în formă de „pastilă”, întrucât găzduiește atât un senzor foto de 50 megapixeli, cât și un senzor 3D pentru recunoaștere facială.

Cu 5.600 mAh, acesta este unul dintre flagship-urile cu cea mai mare capacitate a bateriei din piață, iar încărcarea la 80W pe fir nu este cea mai rapidă, însă depășește rivalii precum Samsung și Apple șa acest capitol. Există și încărcare wireless al 66W, dar prin tehnologia proprietară Honor. Probabil că folosind încărcătoare Qi „standard”, încărcarea wireless va fi limitată pe la 15W.

Honor Magic6 Pro se lansează în China la un preț de pornire de 5.699 yuan, echivalent cu 732 euro în Europa. Probabil că versiunea europeană a telefonului va porni de la un preț de peste 1.000 de euro după aplicarea taxelor de import.

Magic6 „standard” face compromisuri inteligente pentru a atinge un preț mai mic

Honor Magic6 „standard” este un model similar în design, însă care renunță la câteva dintre capabilitățile modelului „Pro” pentru a atinge un preț mai mic. Ecranul scade la 6,78” și renunță la luminozitatea de top, iar camera cu zoom are senzor de doar 32 megapixeli. Camera principală de 50 megapixeli are diafragmă fixă f/1.9 și nu mai vedem senzorul 3D pe partea din față pentru deblocare facială. Încărcarea este mai lentă, la 66W pe fir și 50W wireless, iar bateria scade puțin la 5.450 mAh.

Având în vedere că prețul de pornire este de 4.399 yuan (565 euro), iar procesorul rămâne același, Magic6 rămâne o opțiune atrăgătoare pentru cei care nu vor zoom extrem sau funcții avansate de deblocare facială.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: Honor