Spider-Man 2 a fost lansat pe PC de o echipă de modderi, iar jocul ocupă 256GB

Scris de | 17 ianuarie, 2024
Spider-Man 2 a fost lansat pe PC de o echipă de modderi, iar jocul ocupă 256GB

În urma marelui leak de la Insomniac Games, comunitatea de modding a primit pe mână codul sursă al proaspăt lansatului Marvel’s Spider-Man 2 și nu a durat mult până când a început lucrul la o portare neoficială. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva, iar partea cea mai interesantă din toată povestea este faptul că jocul poate fi parcurs în totalitate pe această versiune. Există însă și niște puncte mai puțin bune, precum faptul că fără uneltele și cunoștințele necesare, dezvoltatorii autodidacți nu au reușit să facă compresia fișierelor cum trebuie, iar versiunea aceasta ocupă nu mai mult, nu mai puțin de 256 GB.

În forma curentă, portarea neoficială a lui Spider-Man 2 are mai toate texturile și shader-ele necesare, deși cei care vor să-l încerce se pot aștepta la multe probleme de natură vizuală. Indiferent, este o reușită imensă și un moment de cotitură pentru gaming. Întâmplarea asta va avea urmări serioase, dar încă nu îmi imaginez cum ar putea evolua totul. Fie Insomniac acceptă înfrângerea și oferă o portare oficială cu mult înainte de termen, ori cei de la Sony își folosesc influența și bugetele imense pentru a da în judecată și mama modder-ilor. Indiferent de direcția aleasă, gamerii au de câștigat, și cine știe, poate că vom ajunge să vedem lansări în aceeași zi și pe console, și pe PC.

https://twitter.com/PC_Focus_/status/1747253984799404517

Momentan jocul nu este 100% gata, iar fără intervenția dezvoltatorilor nu cred că are vreo șansă la viață în starea actuală. Cu toate astea, este impresionant ce au reușit gamerii pasionați din comunitatea de modding și ne arată încă o dată dedicația pe care o au aceștia. Asta înseamnă că nu vă puteți aștepta la suport pentru mouse și tastatură, DLSS 3 sau FSR 3, ray tracing și alte extras de genul. Dar imaginați-vă doar cât de tare va fi atunci când jocul va fi eventual lansat oficial, cu toate chestiile astea incluse. Evident, vorbim la finalul zilei despre piraterie, deci nu o să vă ajut cu link-ul de download, dar vă pot spune că îl găsiți pe internet cu extensia .torrent. Happy hunting!

Etichete: ,