Samsung a anunțat și Galaxy Ring, un inel de monitorizare a sănătății

Scris de | 18 ianuarie, 2024
Samsung a anunțat și Galaxy Ring, un inel de monitorizare a sănătății

Samsung a reușit să păstreze o surpriză pentru evenimentul de lansare Galaxy Unpacked unde a lansat seria Galaxy S24. Chiar dacă știam cam totul despre noile telefoane înainte de acest eveniment, am avut parte de un produs neașteptat pe scena din San Jose: intelul de monitorizare a sănătății Galaxy Ring. Acesta este primul dispozitiv de acest gen de la o companie mare din piața internațională de tehnologie și va intra în concurență directă cu Oura, compania care a pornit această categorie de produse.

Galaxy Ring va intra în concurență directă cu produsele similare de la Oura

În stilul clasic Samsung, acest „anunț” este mai degrabă un „teaser” pentru ceea ce va veni puțin mai târziu. Compania nu a vorbit deloc despre noul Galaxy Ring, despre ce va putea face, cât va costa sau când se va lansa. Putem presupune însă că un astfel de dispozitiv va fi lansat în viitorul apropiat, poate chiar luna viitoare la Mobile World Congress, iar capabilitățile sale vor fi cele obișnuite pentru astfel de dispozitive.

Practic, Galaxy Ring ar trebui să se conecteze la aplicația Samsung Health, cea care stochează datele despre sănătatea utilizatorilor și prin intermediul ceasurilor inteligente Galaxy Watch. Acest tip de dispozitiv ar putea fi însă mai confortabil de purtat pentru anumite categorii de utilizatori, în special pentru cei care nu vor să poarte un ceas care necesită încărcare la câteva zile, sau care preferă să poarte ceasuri mecanice ca accesoriu vestimentar.

În teorie, un astfel de inel ar trebui să poată monitoriza cam tot ce monitorizează și un ceas, de la pași la puls, saturația de oxigen din sânge, activitățile sportive și somnul. Avantajul ar fi o autonomie mai mare de 1-2 săptămâni, întrucât nu există un display care să consume atât de multă energie.

Inelul prezentat pe scenă are un exterior ușor concav, cu o textură lucioasă. Probabil că, la fel ca în cazul ceasurilor, Galaxy Ring va veni în diferite culor și cu diferite texturi exterioare, pentru a se adresa unui public cât mai larg.

Existau deja indicii despre un astfel de dispozitiv în aplicația Galaxy Wearables, iar un brevet Samsung sugerează că ia în calcul utilizarea unui inel pentru a asigura un control mai confortabil în aplicații XR (mixed reality). Anul trecut, Samsung a anunțat că va dezvolta alături de Google un dispozitiv XR similar cu Apple Vision Pro, iar Galaxy Ring ar putea fi unul dintre accesoriile compatibile cu acesta, atunci când va fi lansat pe piață.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , ,