Sony continuă să transforme jocurile sale în filme cu Until Dawn

Scris de | 18 ianuarie, 2024
Sony continuă să transforme jocurile sale în filme cu Until Dawn

În ultimii ani, filmele și serialele bazate pe jocuri video au început să devină populare, după ce decenii la rând a trebuit să trecem prin lucruri ca Mortal Kombat: Annihilation sau seria Resident Evil. Sony este unul dintre cei mai activi producători în acest sens, lucru care este și de înțeles, ținând cont de catalogul mare de IP-uri pe care le deține. După ce am văzut filme ca Uncharted și Gran Turismo și seriale ca Twisted Metal și foarte apreciatul The Last of Us, Sony are în plan o adaptare a jocului Until Dawn, unul dintre cele mai interesante „story games” realizate vreodată.

Until Dawn spune povestea a 8 tineri care se adună într-o cabană la munte, când lucrurile încep să devină periculoase. Este un joc horror, care îi pune constant pe cei 8 în pericol, iar povestea este dinamică, astfel că există multiple moduri prin care se poate termina jocul, în funcție de deciziile pe care le iei pe parcurs. De altfel, acest element face și ideea unei adaptări pentru Until Dawn să fie foarte interesantă, pentru că sunt o mulțime de direcții în care poate merge povestea. Mai mulți actori au interpretat personajele din Until Dawn, precum Hayden Panettiere, Jordan Fisher sau chiar câștigătorul premiului Oscar pentru interpretarea sa din Bohemian Rhapsody, Rami Malek. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre ei se va întoarce să își interpreteze personajul și în film.

În spatele camerei se va afla David F. Sandberg, regizorul filmelor Lights Out (yey) și Shazam! (ney), conform celor de la The Hollywood Reporter. Sandberg a dovedit că este un regizor bun mai ales când vine vorba de genul horror, deci eu unul sunt relativ optimist. Scenariul va fi scris de Sandberg și Gary Dauberman (Annabelle: Creation), după o poveste originală a lui Blair Butler (The Invitation).

Sony mai pregătește adaptări și pentru Ghost of Tsushima, Horizon: Zero Dawn și God of War – ultimul dintre acestea în colaborare cu Amazon.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Sony is making an Until Dawn movie