După Samsung, și Google se inspiră de la Apple pentru design-ul Pixel 9 Pro

Scris de | 24 ianuarie, 2024
După Samsung, și Google se inspiră de la Apple pentru design-ul Pixel 9 Pro

Google este una dintre companiile care nu reușește aproape niciodată să păstreze un secret. Dispozitivele sale ajung în mâinile utilizatorilor cu multe luni înainte de dezvăluirea oficială, iar altele apar în imagini neoficiale chiar și cu ani înainte de lansare. Astăzi avem primele imagini cu Google Pixel 9 Pro, următorul său flagship. Telefonul urmează să se lanseze pe piață abia peste nouă luni, însă deja avem imagini 3D realizate pe baza unor planuri scăpate pe internet. Sursele, OnLeaks și MySmartPrice sunt de încredere, deci ne putem aștepta ca acesta să fie design-ul lui Pixel 9 Pro atunci când va ajunge pe piață.

Pixel 9 Pro „îndreaptă” marginile și ecranul față de generațiile anterioare

Este clar că Apple are o influență mai mare asupra pieței de smartphone-uri decât le place multora să recunoască. Compania a lansat seria iPhone 12 în urmă cu patru ani, iar de atunci din ce în ce mai multe companii au ales să treacă la un design cu margini drepte. Cel mai recent, Samsung a renunțat la margini rotunjite și ecrane curbate în favoarea unui design plat, iar acum Google urmează trend-ul și pare că va lansa niște „iPhone-uri” cu un modul de cameră diferit.

În cazul Pixel 9 Pro, camerele rămân încadrate în acel „vizor” orizontal, pe care îl cunoaștem încă de la generația Pixel 6. Acesta găzduiește, din nou, trei camere foto, probabil un ultrawide, un wide și un zoom periscopic. Design-ul amintește puțin de Pixel Fold, lansat anul trecut, care avea un modul de cameră care nu mergea dintr-o latură în cealaltă, așa cum am văzut pe variantele Pixel non-pliabile.

Dacă ar avea un decupaj în ecran puțin mai mare, am fi putut jura că acesta este un iPhone atunci când îl privești din față, iar lateralele sale sunt, de asemenea, aproape identice cu cele de pe telefoanele Apple. 

Telefonul va avea însă un ecran mai mic, conform acestui leak, de 6,5” în diagonală, chiar dacă dimensiunile dispozitivului ar rămâne în mare parte la fel. Probabil că ecranul curbat permitea integrarea unui panel mai mare într-un corp mai mic.

Schimbarea de design pare să fie o veste bună pentru cei care apreciază design-ul Apple dar nu vor să rămână în ecosistemul său, întrucât acum ai deja mai multe variante de design similar și sistem de operare Android, de la producători cu renume și nu doar de la companii chineze anonime care încearcă să „cloneze” iPhone-ul.

Se zvonește că seria Pixel 9 ar putea fi prima care va folosi un procesor Tensor cu design proprietar Google. Asta ar însemna că noile modele ar putea renunța la procesoarele Exynos rebrand-uite, furnizate în ultimii ani de către Samsung.

Etichete: , , ,

Sursa: MySmartPrice