Samsung ar putea lansa primul pliabil „ieftin” alături de Galaxy Z Fold6

Scris de | 24 ianuarie, 2024
Samsung ar putea lansa primul pliabil „ieftin” alături de Galaxy Z Fold6

Primele generații de smartphone-uri pliabile erau considerate extrem de scumpe, cu preț dublu față de oricare alt flagship al momentului. Ideea era ca, în timp, modelele pe format Fold să ajungă să coste mai puțin, deschizând astfel calea unui public larg să le cumpere. Acest lucru nu s-a întâmplat, de fapt, nici astăzi, la 5 ani de la debutul pliabilelor pe piață. Modelele pe format „clamshell” au mai scăzut în preț între timp, însă tot sunt destul de scumpe față de telefoanele tradiționale. Conform zvonurilor, 2024 ar putea fi anul în care Samsung aduce pe piață și un model „Fold” mai ieftin, alături de flagship-ul Galaxy Z Fold6.

Samsung simte amenințarea companiilor chineze în zona de pliabile

Conform The Elec, Samsung ar lua în calcul lansarea unui model Galaxy Fold mai ieftin, care să stea în ofertă alături de următorul său telefon pliabil de top. Acesta ar trebui să facă compromisuri la anumite capitole, desigur, însă nu știm care ar fi acelea. Totodată, Samsung vede „amenințarea” în această zonă de la producătorii chinezi, care în ultimii ani au reușit chiar să depășească produsele Galaxy Fold din anumite puncte de vedere.

S-a văzut și anul trecut faptul că Samsung a cedat și a creat, în sfârșit, un telefon pliabil mai subțire și fără spațiu vizibil între cele două jumătăți, iar anul acesta, compania pare că se va concentra pe reducerea dimensiunilor, pentru a putea concura cu concurența directă, precum Xiaomi și Honor. Dimensiunile reduse ar putea însemna însă compromisuri la alte capitole. Un spațiu intern mai mic poate reduce dimensiunea bateriei, sau calitatea camerelor integrate, sau chiar reduce performanța, din cauza supraîncălzirii. Rămâne de văzut cum va reuși Samsung să depășească aceste provocări.

Este interesant însă faptul că în timp ce alți producători precum Motorola și Huawei, au lansat deja telefoane pliabile „clamshell” din zona mid-range, cu prețuri mai mici, Samsung încearcă să facă același lucru cu Fold, dar nu și cu modelul Flip. Se pare că acela se vinde deja destul de bine încât nu are nevoie de o variantă mai ieftină. Totodată, modelul Flip este constant în campanii de reducere care îl aduc mult mai aproape de bugetele celor care cumpără, de obicei, telefoane non-pliabile.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,