Zenfone 11 ar putea fi lansat cu Snapdragon 8 Gen 4

Scris de | 25 ianuarie, 2024
Zenfone 11 ar putea fi lansat cu Snapdragon 8 Gen 4

Anul trecut, după lansarea Zenfone 10, părea că această serie de smartphone-uri ar putea fi în pericol, întrucât au apărut zvonuri care sugerau că ASUS ar putea renunța la întreaga divizie care se ocupă de aceasta. Se pare că zvonurile despre „moartea” Zenfone au fost cu adevărat exagerate, întrucât un Zenfone 11 a fost deja depistat în Google Play Console de către 91mobiles, ceea ce sugerează că telefonul este deja certificat și este în teste. Când se va lansa, rămâne însă de văzut, întrucât configurația hardware internă este una neașteptată.

Lansarea noului Zenfone 11 ar putea fi amânată până spre sfârșitul anului

Această listare ne oferă și câteva indicii despre hardware-ul intern al lui Zenfone 11, listat în baza de date Google sub numărul de model ASUS_AI2401D. Extrem de curioasă este însă listarea, care menționează un chipset Qualcomm cu un GPU care (încă) nu există. Acesta ar putea fi astfel livrat cu Snapdragon 8 Gen 4, un procesor octa-core la 3,3 GHz, echipat cu un GPU Adreno 830. Snapdragon 8 Gen 3 folosește Adreno 750, de exemplu.

Asta ar putea însemna că Zenfone 11 ar putea fi pregătit pentru lansare abia spre sfârșitul anului, după dezvăluirea noului procesor. De obicei, data și ora de pe ecran în imagini de marketing sunt setate pentru data lansării, dar în cazul acesta 25 februarie, cu locația setată pe New York, pare un termen nerealist. Modelele anterioare au fost lansate prin vară. Telefonul va beneficia de până la 16 GB memorie RAM și pare că rulează Android 14, însă nu știm câți ani de actualizări va primi.

Ne-am obișnuit deja de la producători mari să vedem telefoane cu suport pentru 3-4 sau 5 ani, iar cel mai recent, Google și Samsung au extins la 7 ani de actualizări de sistem și securitate. Tradițional, ASUS vine cu doi ani pentru noi versiuni de Android și trei ani de actualizări de securitate. Poate că acesta va fi anul în care vom vedea un „upgrade” la acest capitol.

Nu putem estima din fotografia listată pe Google Play Console dacă avem din nou de a face cu un „flagship compact”, sau dacă zvonurile recente erau adevărate, iar ASUS a decis să urmeze exemplul seriei ROG Phone, cu ecrane cât mai mari pe noua serie. Cert este că putem observa că avem de a face cu un display nou, întrucât decupajul pentru cameră este acum central, pe când Zenfone 9 și 10 aveau camera poziționată pe colțul din stânga-sus. Rezoluția va rămâne, însă, tot Full HD+.

Până la lansarea lui Zenfone 11, ASUS se va concentra pe promovarea modelelor din seria ROG Phone 8, echipate cu Snapdragon 8 Gen 3 și funcții dedicate pentru gaming. Noile telefoane de gaming abordează acum un design mai simplist, fără să renunțe la capabilitățile de gaming cu care ne-au obișnuit. Răcirea este, în special, un subiect important, ceva ce abia acum începe să devină important și pentru producătorii de telefoane „mainstream”.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: 91mobiles