Leak: ROG Phone 8 și 8 Pro apar în imagini neoficiale cu tot cu lista de specificații (aproape) completă

Scris de | 15 decembrie, 2023
Leak: ROG Phone 8 și 8 Pro apar în imagini neoficiale cu tot cu lista de specificații (aproape) completă
foto: Windows Report

ROG Phone 8 va fi prezentat oficial la CES 2024, eveniment care are loc în luna ianuarie, dar Windows Report, același site care a publicat recent și leak-ul cu seria Galaxy S24, are primele imagini clare cu noul telefon de gaming de la ASUS, alături de o listă de specificații completă. Se pare că nu vom mai primi un model „Ultimate”, acesta fiind înlocuit cu ROG Phone 8 Pro. Modelul de bază nu va fi foarte diferit însă, diferențele dintre ele fiind la nivelul configurației hardware interne.

ROG Phone 8 și 8 Pro vor fi foarte similare

Față de modelele ROG Phone de la 1 la 7, modelele din seria ROG Phone 8 de la ASUS vor avea un design mai „cuminte”. Nu mai vedem un display secundar pe spate pentru afișarea de animații, însă logo-ul ROG rămâne „pe poziții” cu iluminare RGB. Elementele grafice aglomerate de pe spate sunt înlocuite cu un design two-tone, în două nuanțe. Avem o versiune gri și o versiune neagră, fiecare cu două nuanțe ale culorii principale. Modulul de cameră are o formă neobișnuită, însă în afară de poziția dungii în diagonală care desparte cele două culori, cele două variante de ROG Phone 8 par să fie în rest identice.

Încă avem un port USB-C pe laterală, pentru încărcare în timpul gameplay-ului sau pentru atașarea de accesorii precum cooler-ul AeroActive. Și că tot a venit vorba despre accesorii, este prima dată când le putem vedea. Se pare că vom avea din nou de a face cu o husă care va fi compatibilă cu cooler-ul AeroActive, care va integra și un „scut” de plastic pentru momentele în care cooler-ul nu este atașat. Husa de silicon însă nu pare să fie compatibilă cu sistemul de răcire. 

Configurația hardware va fi una de top

Ce va separa însă modelul „standard” de cel Pro? Se pare că RAM-ul și stocarea internă. Ambele folosesc Snapdragon 8 Gen 3 de la Qualcomm, dar modelul ROG Phone 8 va fi livrat cu 12 GB RAM LPDDR5X și 256 GB stocare internă, în timp ce modelul Pro va fi disponibil în configurații cu 16 sau 24 GB RAM și 512 sau 1 TB stocare internă. Ecranul va fi bazat pe un panel AMOLED de la Samsung cu rezoluție Full HD+, protejat de Gorilla Glass Victus 2. Ecranul va fi unul de tip LTPO cu frecvență variabilă între 1 și 120 Hz, însă va exista și un mod de 165 Hz „blocat” pentru cei care vor fluiditate și mai mare în gameplay.

Alte detalii ar fi un sistem de difuzoare puternic, așa cum ne-am obișnuit pe seria ROG Phone, suport pentru rețele Wi-Fi 6E și un acumulator de 5.500 mAh pe ambele modele. Acesta ar reprezenta un „downgrade” față de ultimele câteva generații, care au fost livrate cu baterii de 6.000 mAh. Cel mai probabil și ROG Phone 8 va putea fi încărcat tot la maximum 65W, ca și până acum.

  Asus ROG Phone 8 Asus ROG Phone 8 PRO
Design

Rebel Grey color, IP68

Rebel Grey color, IP68
Dimensiuni/Greutate N/A 163.8 x 76.8 x 8.9 mm, 225g
Sistem de operare Android 14, ROG UI Android 14, ROG UI
Procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3
RAM LPDDR5X 12GB LPDDR5X 16GB/24GB
Stocare UFS4.0 256GB UFS4.0 512GB/1TB
Ecran 6.78″ FHD+ SAMSUNG Flexible AMOLED, Corning Gorilla Glass Victus 2 6.78″ FHD+ SAMSUNG Flexible AMOLED, Corning Gorilla Glass Victus 2, HDR10 support, LTPO 1~120Hz, refresh rate max 165Hz
Camere N/A Sony IMX890 50 MP wide, 13 MP ultrawide, 32MP zoom 3X; 32MP camera frontală
Audio 5-magnet speaker system, 3.5mm jack, Hi-Res Audio, Dirac Virtuo for Headphone 5-magnet speaker system, 3.5mm jack, Hi-Res Audio, Dirac Virtuo for Headphone
Conectivitate WiFi 6/6E (802.11 be/ax/ac/a/b/g/n), Bluetooth 5.3, NFC WiFi 6/6E (802.11 be/ax/ac/a/b/g/n), Bluetooth 5.3, NFC
Baterie 5,500 mAh, Quick Charge 5.0 and PD Charging 5,500 mAh, Quick Charge 5.0 and PD Charging

Camerele ROG Phone 8 rămân în zona mid-range

Apoi, avem informații despre camerele variantei ROG Phone 8 Pro, dar nu și despre cele alte modelului de bază. Camera ar trebui să rămâna una din zona mid-range superioară, întrucât senzorul principal este Sony IMX890, unul de 50 megapixeli, folosit și pe Nothing Phone (2). Modulul va fi completat de un ultrawide de 13 megapixeli și un zoom 3x de 32 megapixeli. Frontal, telefonul va oferi o cameră de 32 megapixeli. Este posibil ca zoom-ul să fie „downgradat” pe modelul non-Pro.

Detaliile despre disponibilitatea globală în magazine și prețul oficial vor fi comunicate în cea de-a doua săptămână din ianuarie. În China este deja confirmată o lansare pentru data de 16 ianuarie.

Etichete: , , ,

Sursa: Windows Report