Primarul din New York desemnează rețelele sociale drept „toxice”. Face anunțul pe rețeaua X

Scris de | 26 ianuarie, 2024
Primarul din New York desemnează rețelele sociale drept „toxice”. Face anunțul pe rețeaua X

Primarul orașului New York, Eric Adams, a anunțat pe conturile sale de socializare că… rețelele de socializare sunt acum considerate o „toxice”, comparându-le cu armele de foc și tutunul. Practic, New York-ul va deveni primul oraș american care va încadra rețelele sociale drept un risc la sănătatea publică, primarul Adams făcând în special referire la sănătatea mentală a copiilor. Desigur, aceste declarații au fost făcute fără o bază științifică.

Anunțul primarului Eric Adams a fost făcut pe contul său de pe rețeaua X

„Companiile de social media alimentează o criză de sănătate mintală, în special pentru tinerii noștri. Dar nu vom permite Big Tech să-și pună în pericol copiii.

Comisarul Sănătății, Dr. Vasan emite astăzi o aviz oficial care desemnează social media ca o toxină de mediu în New York City.”, a fost mesajul pe care Eric Adams l-a publicat ieri pe contul său de pe rețeaua de socializare X.

La rândul său, Dr. Ashwin Vasan, a publicat un document prin care încurajează reducerea timpului petrecut pe rețelele de socializare în rândul copiilor, care ajung să petreacă și câte cinci ore pe zi pe aceste platforme. Documentul încurajează adulții să interacționeze cu copiii și să stabilească activități de-a lungul zilei în care să nu fie implicate dispozitive cu ecrane. Desigur, documentul vorbește și despre nevoia părinților de a discuta deschis cu copiii și să îi învețe cum să aibă o activitate mai puțin dăunătoare pe internet.

Acest document nu este însă o lege, ci este mai degrabă un ghid care să îi ajute pe părinți și copii să limiteze timpul petrecut online pe rețelele de socializare.

Cel mai probabil, această campanie de conștientizare a pericolelor rețelelor de socializare, nu va avea un impact foarte mare. Iar imaginea de promovare a campaniei, care pune numele rețelelor pe țigarete, comparând astfel internetul cu fumatul, ar putea mai degrabă să devină baza pentru glume pe internet, decât ceva ce copiii și părinți vor lua în serios.

Și mai ciudat este faptul că primarul orașului New York nu vede ironia în anunțarea unei campanii care desemnează rețelele de socializare drept „toxice”, chiar pe rețelele de socializare în cauză.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,