Samsung anunță oficial colaborarea cu Google Cloud pentru implementarea tehnologiilor de AI generativ pe seria Galaxy S24

Scris de | 31 ianuarie, 2024
Samsung anunță oficial colaborarea cu Google Cloud pentru implementarea tehnologiilor de AI generativ pe seria Galaxy S24

Samsung și Google Cloud au anunțat un parteneriat extins pe mai mulți ani pentru a aduce tehnologia de inteligență artificială generativă (AI) a Google Cloud utilizatorilor de smartphone-uri Samsung din întreaga lume. Începând cu seria Samsung Galaxy S24, prezentată la evenimentul Galaxy Unpacked din San Jose, California, pe 17 ianuarie, Samsung va fi primul partener Google Cloud care va implementa Gemini Pro și Imagen 2 pe Vertex AI prin cloud pe dispozitivele smartphone.

Samsung este primul partener Google Cloud care implementează Gemini Pro pe Vertex AI pentru utilizatori. Dezvoltat pentru a fi multimodal, Gemini poate generaliza și înțelege fără probleme, opera și combina diferite tipuri de informații, inclusiv text, cod, imagini și video. Utilizatorii seriei Galaxy S24 pot beneficia de funcția de sumarizare în aplicațiile originale Samsung, precum Note, Voice Recorder și Tastatură. Gemini Pro pe Vertex AI aduce dispozitivelor Samsung funcții esențiale Google Cloud, cum ar fi securitatea, siguranța, confidențialitatea și conformitatea datelor.

De asemenea, utilizatorii seriei Galaxy S24 pot profita imediat de Imagen 2, cea mai avansată tehnologie Google pentru extragerea textului din imagini, dezvoltată de Google DeepMind. Cu Imagen 2 pe Vertex AI, Samsung oferă utilizatorilor capabilități intuitive de editare a imaginilor, disponibile în funcția Generative Edit din Galeria S24.

În cadrul acestui parteneriat, Samsung este unul dintre primii clienți care au testat Gemini Ultra, cel mai capabil și important model Google pentru sarcini extrem de complexe. Seria S24 va utiliza și Gemini Nano, LLM integrat pe dispozitiv și livrat ca parte a sistemului de operare Android 14, reprezentând cel mai eficient model de Gemini.

Etichete: , , ,