Apple extinde înțelegerea cu Qualcomm până în 2027 și întârzie producția propriilor modemuri

Scris de | 1 februarie, 2024
Apple extinde înțelegerea cu Qualcomm până în 2027 și întârzie producția propriilor modemuri

Anul trecut, Apple anunța extinderea înțelegerii sale cu Qualcomm pentru a continua să folosească modemurile 5G ale companiei până în 2026. Se pare însă că această situație se va prelungi până cel puțin în 2027, ținând cont că planurile lui Apple de a-și construi propriile modemuri nu funcționează prea bine. Vestea a fost confirmată chiar de CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon, în raportul fiscal al companiei pentru primul sfert al lui 2024. Conform acestuia, Qualcomm va continua să licențieze modemuri 5G către Apple până în martie 2027. Tot el a mai declarat pentru CNBC că este „fericit de relația cu Apple”.

Gigantul din Cupertino a încercat să își dezvolte propriile modemuri 5G pentru a le înlocui pe cele produse de Qualcomm de ani buni. În 2019, Apple cumpăra divizia de modemuri a Intel într-o afacere de 1 miliard de dolari. Achiziția aceasta a adus în curtea celor de la Apple peste 17000 de patente și mai mult de 2200 de angajați ai Intel, însă fără vreun succes notabil.

O știre a Bloomberg de anul trecut anunța că dezvoltarea modemurilor 5G ale Apple a fost „o călătorie frustrantă” pentru inginerii și membrii executivi ai companiei. Conform unor surse, prototipurile nu au reușit să depășească performanța modemurilor Qualcomm, și nici eficiența acestora. Scopul inițial al Apple era să livreze primele device-uri cu modemuri 5G proprietare, însă veștile de azi arată că acest lucru este departe de a se întâmpla. Qualcomm nu furnizează doar modemurile 5G prezente pe iPhone-uri, ci și modulul de comunicare prin satelit care se regăsește în modelele de iPhone 14 și iPhone 15.

Etichete: , , ,

Sursa: Apple extends deal with Qualcomm until 2027 as it delays its own 5G modems