Aceeași sursă care a publicat zilele trecute rezultate preliminarii în teste de performanță cu procesoarele Snapdragon 8 Gen 4 și Dimensity 9400 de la Qualcomm și MediaTek, susține că are rezultate și cu următorul procesor de la Apple, A18 Pro, care va fi integrat în seria de smartphone-uri iPhone 16 Pro. Vestea proastă pentru fanii Apple este că upgrade-ul generațional nu este foarte mare, iar celelalte două procesoare ar putea fi mai performante în anumite cazuri de utilizare.
Primele informații sugerează că Snapdragon ar fi mai rapid decât Apple A18 Pro în anumite sarcini complexe
Pe contul de pe X al lui Nguyen Phi Hung/@negativeonehero a apărut un nou mesaj în care susține că Apple A18 Pro obține un scor în zona de 3.500 puncte în testul Single-Core din GeekBench 6 și un scor Multi-Core de 8.200 puncte. Comparat cu 2.900/7.300 puncte pe care le obține în prezent A17 pro, este un upgrade incremental, în limitele așteptărilor, însă modelele de la Qualcomm și MediaTek depășeau 10.000 de puncte în multi-core, apropiindu-se de performanța procesorului M3 de pe laptop-uri.
Din aceste „rezultate” preliminarii putem vedea că Apple va continua să își păstreze avansul în zona Single-Core, unde niciunul dintre procesoarele noi nu se poate apropia. Totuși, faptul că ar rămâne în urmă în Multi-Core ar putea însemna că telefoanele cu Android de anul viitor ar putea realiza anumite sarcini mai rapid, mai ales când vine vorba despre procesarea foto sau video.
Așa cum este de așteptat însă, vorbim despre teste preliminarii cu prototipuri ale procesoarelor. Cel mai probabil, atât Apple, cât și celelalte companii vor lucra la optimizarea hardware și software pentru a obține performanță cât mai bună cu un consum de energie cât mai mic. Nu știm încă în ce condiții sunt realizate aceste teste, sau dacă sunt într-adevăr teste cu componentele care vor ajunge în telefoanele din această toamnă. Este destul de mult timp între momentul de față și lansarea următoarei generații de iPhone-uri pentru ca Apple să realizeze schimbări majore în hardware și software.
Desigur, niciunul dintre aceste teste nu poate fi verificat de o parte terță. Leaker-ul de pe Twitter este singura „sursă” a acestor informații și nu oferă detalii despre cum a obținut rezultatele acestor teste. De altfel, acestea nu sunt nici măcar listate în baza de date GeekBench, întrucât ar fi realizate pe o versiune de „business” a testului, care nu necesită upload-ul automat al rezultatelor.