Palworld este cea mai de succes lansare third-party din istoria Game Pass

Scris de | 1 februarie, 2024
Palworld este cea mai de succes lansare third-party din istoria Game Pass
Foto: Pocketpair

Palworld, senzația gaming-ului de la începutul lui 2024, continuă să doboare recorduri și să atingă noi borne spectaculoase. Dezvoltatorul Pocketpair a anunțat că jocul a vândut 12 milioane de copii pe Steam și a atins un număr de 7 milioane de jucători pe Xbox. Această din urmă cifră include atât vânzările directe, cât și jucătorii care au instalat jocul prin Game Pass, și deși nu este clar care este raportul dintre cele două, cei de la Microsoft au spus că Palworld este cea mai de succes lansare third-party din istoria serviciului său pe bază de abonament.

Microsoft mai spune și că Palworld a atins „recent” un „vârf de aproape 3 milioane de jucători activi zilnic pe Xbox, făcându-l cel mai popular joc de pe platformă la acel moment”.

Palworld continuă așadar să fie o revelație, după ce a atins 5 milioane de copii vândute în primele 3 zile și a ajuns să aibă și a doua cea mai mare cifră de jucători concomitenți din istoria Steam-ului (peste 1,85 milioane, peste Counter-Strike 2, care avea 1,81 milioane). Acest succes a atras și atenția celor de la The Pokemon Company, care au menționat deja că vor să investigheze jocul după acuzații de plagiat din partea fanilor francizei japoneze.

Palworld este încă în early access, și ca un om care a petrecut vreo 15 ore în lumea sa, pot spune că înțeleg perfect entuziasmul jucătorilor. Este extraordinar de distractiv, folosindu-se de elemente din cele mai populare jocuri ale ultimilor ani aproape la perfecție pentru a crea un amestec de lucruri de făcut, într-o lume foarte atractivă. Rămâne de văzut cât de sus va putea urca și dacă se va confrunta la un moment dat cu repercusiuni legale.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Palworld isn’t slowing down, hits 19 million players across Steam and Xbox