Toate anunțurile și trailerele de la PlayStation State of Play: Death Stranding 2, un nou Silent Hill și Metro în VR

Death Stranding 2 State of Play

Miercuri seară, PlayStation a ținut o prezentare online din seria State of Play unde au fost anunțate câteva jocuri noi și au fost oferite noi detalii și trailere pentru câteva jocuri deja anunțate. Această „conferință” a venit și cu o lansare surpriză, un nou joc din seria Silent Hill, care este complet gratuit și care poate fi descărcat deja de toți cei care dețin un PlayStation 5. Iată care au fost cele mai importante anunțuri și trailere din cadrul State of Play din ianuarie 2024.

Hideo Kojima și fostul său angajator, Konami, au făcut cele mai mari anunțuri la State of Play

Cele mai importante anunțuri au venit de la Hideo Kojima, legendarul developer, responsabil pentru seria Metal Gear Solid și, recent Death Stranding. Death Stranding 2 era deja anunțat încă de a The Game Awards 2022, însă acum am primit câteva informații noi despre joc. Kojima a venit la State of Play cu un trailer extins pentru Death Stranding 2: On The Beach (titlul oficial al jocului), care dezvăluie câteva detalii interesante despre povestea noului titlu și ce s-a întâmplat în acest univers după finalul jocului original. Cu această ocazie au fost confirmați și câțiva actori care vor „juca” în noul titlu, inclusiv actrița Elle Fanning, care se alătură lui Norman Reedus și Lea Seydoux, care au apărut și în primul joc al seriei. Death Stranding 2: On The Beach se lansează abia în 2025, la șase ani distanță de titlul original.

Death Stranding 2: On the Beach

Dar Kojima nu s-a oprit aici. După prezentarea Death Stranding, acesta a confirmat că lucrează alături de PlayStation la un nou joc de tip „action espionage”. Acest gen de jocuri a fost popularizat de seria Metal Gear Solid, deci ne putem aștepta la un stil de joc similar, dar bazat pe un univers complet nou. Noul titlu are un nume provizoriu „Physint” și va fi un proiect special. Kojima spune că dorește să spargă barierele dintre filme și jocuri cu acest joc, iar o mare parte din dezvoltare va fi realizată în parteneriat cu studioul Columbia Pictures al celor de la Sony.

Physint

Un anunț surpriză a fost Metro Awakening, un joc care are loc în universul titlurilor Metro 2033, Last Light și Exodus. Acesta este dezvoltat însă special pentru PlayStation VR2 și va oferi o experiență imersivă în tunelurile de sub Moscova post apocaliptică.

Metro: Awakening

Cea mai mare surpriză a fost însă Silent Hill: The Short Message. Acesta pare să fie un proiect similar cu P.T., dezvoltat original de Kojima Productions, pe vremea când studioul făcea parte din Konami. Jocul te pune într-o perspectivă first person, la fel ca jocul pe care Kojima îl plănuia pentru serie, numit Silent Hills, iar anumite asset-uri din joc par să fie extrase direct din P.T. Silent Hill: The Short Message este un joc complet gratuit, cu o durată scurtă de joc, dar care dorește să ne arate direcția în care Konami va duce seria Silent Hill în viitor. Fanii jocurilor horror cu siguranță vor aprecia doza de gameplay gratuită din acest titlu. Iar fanii mai vechi ai seriei au primit un nou trailer pentru remake-ul lui Silent Hill 2, în dezvoltare în studioul european Bloober Team.

Silent Hill: The Short Message

Silent Hill 2 Remake

Dave The Diver, Stellar Blade, Judas, Until Dawn și multe altele au primit trailere noi

Au mai fost câteva anunțuri legate de lansarea Dave The Diver pe PlayStation 5, anunțul unui nou joc Sonic, noi detalii despre Stellar Blade, un joc de acțiune într-un univers post-apocaliptic dezvoltat de studioul japonez Shift Up, remake-ul titlului Until Dawn de la Supermassive Games în Unreal Engine 5 pentru PS5 și PC și anunțul unui action-RPG survival cu vampiri numit V Rising. Nu în ultimul rând, jocul ZZZ (Zenless Zone Zero), dezvoltat de HoYovoerse, cei responsabili pentru Genshin Impact și Honkai Star Rail, va veni și pe PlayStation 5.

Nu în ultimul rând, Judas, următorul titlu al lui Ken Levine, creatorul seriei Bioshock, a primit un trailer în care putem vedea pentru prima dată și gameplay, iar acesta confirmă exact ceea ce speram: Judas va fi succesorul spiritual al seriei Bioshock, păstrând multe dintre elementele îndrăgite ale acelor titluri.

Dave The Diver

Dragon’s Dogma 2

Foamstars

Helldivers 2

Judas

Legendary Tales

Rise of the Ronin

Sonic x Shadow Generations

Stellar Blade

Until Dawn

V Rising

Zenless Zone Zero (ZZZ)