Final Fantasy VII: Rebirth: descarcă acum demo-ul gratuit. O prezentare extinsă dezvăluie noutățile de gameplay

Final Fantasy Vii Rebirth

PlayStation a mai ținut o prezentare State of Play aseară, dedicată unuia dintre cele mai așteptate jocuri din 2024: Final Fantasy VII: Rebirth. Acesta face parte din noua serie de RPG-uri care spune o poveste reimaginată a originalului Final Fantasy VII de pe PlayStation 1, continuând chiar din punctul în care se termină primul titlu din noua serie: Final Fantasy VII: Remake. Prezentarea a dezvăluit multe noi detalii despre joc și a adus și prima porțiune jucabilă în mâinile gamerilor: un demo gratuit, care este deja disponibil.

Noul State of Play a prezentat în mare detaliu ce noutăți putem aștepta de la Final Fantasy VII: Rebirth

Noile trailere se concentrează pe gameplay-ul noului titlu, care a fost semnificativ îmbunătățit de la lansarea lui Final Fantasy VII: Remake din 2020. Vor fi disponibile mult mai multe personaje în party, multe abilități noi, iar mediul de joc va fi acum complet deschis, permițând explorarea mai multor regiuni din universul Final Fantasy VII, așa cum era posibil și în jocul original. Desigur, totul a fost cu mult extins, iar jocul este livrat pe două discuri pe PlayStation 5, sugerând că este și mult mai lung decât predecesorul său.

Totuși, povestea nu va avansa extrem de mult în raport cu jocul original de PlayStation 1. Rebirth va putea acoperi doar povestea care a rămas de pe primul disc al originalului, joc livrat la vremea respectivă pe trei discuri. Nu este clar cum va continua seria de aici înainte, dar dacă a fost nevoie de realizarea a două jocuri individuale pentru primul disc, ne putem aștepta la cel puțin încă două jocuri Final Fantasy VII, dacă nu chiar trei sau patru, pentru a finaliza povestea originală. Desigur, Remake-ul a stabilit deja că anumite elemente ale poveștii vor fi schimbate, deci nu știm exact care va fi finalul jocului și care personaje vor supraviețui până la concluzia firului narativ.

Dacă vreți o mostră de gameplay, puteți descărca chiar acum demo-ul Final Fantasy VII: Rebirth, disponibil de pe PlayStation Store, exclusiv pe PlayStation 5. Acesta include o secvență care are loc înainte de începutul poveștii din joc, într-un flashback, în care joci în rolurile lui Cloud, eroul acestor titluri, dar și în rolul lui Sephiroth, antagonistul principal. Square Enix promite că va actualiza acest demo și cu o secțiune jucabilă din regiunea Junon, care va demonstra cum funcționează open world-ul din jocul final.

Final Fantasy VII: Rebirth se lansează exclusiv pe PlayStation 5 pe 29 februarie. Jocul anterior, Final Fantasy VII: Remake a fost lansat la rândul său exclusiv pe PlayStation 4, dar a primit și o portare pe PC la un an și jumătate distanță. Este posibil să vedem și o versiune de PC a lui Rebirth după ce expiră perioada de exclusivitate pentru PlayStation.