Când s-ar putea lansa iPhone-ul pliabil. Apple lucrează deja la două prototipuri

Scris de | 8 februarie, 2024
Când s-ar putea lansa iPhone-ul pliabil. Apple lucrează deja la două prototipuri

Uneori Apple se încăpățânează să nu ofere clienților ceea ce își doresc, iar alteori vin cu produse atât de ciudate încât primul instinct este să întrebi „cine ar vrea așa ceva”. Noul Vision Pro intră în categoria a doua și pare că se bucură de un succes imens în rândul utilizatorilor care își permit să cheltuie minimum 3.500 de dolari pe un astfel de dispozitiv, dar mulți se întreabă de ce Apple a decis să aducă pe piață o cască VR și nu un telefon pliabil. Categoria pliabilelor crește de la an la an, iar un astfel de model de la Apple cu siguranță s-ar vinde mai bine decât soluțiile similare ale altor companii. Se pare că, în sfârșit, Apple ia în considerare trecerea la astfel de dispozitive.

Apple are ambiții mari pentru zona pliabilelor

The Information citează surse apropiate de Apple care spun că deja există două prototipuri de iPhone pliabil, pe format clamshell, care ar putea intra în concurență cu seria Galaxy Z Flip de la Samsung. Se pare însă că motivele pentru care aceste dispozitive nu ajung încă pe piață sunt destul de greu de depășit din punct de vedere al proiectării produsului.

Inginerii Apple încă nu au reușit să rezolve anumite probleme pe care alte companii par că le-au rezolvat deja, precum balamaua care poate închide cele două jumătăți perfect, fără spațiu. Și Samsung a reușit asta abia în 2023, după patru generații de telefoane care nu se închideau perfect. Apoi, Apple dorește să adauge noi funcții care să justifice prețul mare de achiziție și schimbarea de format, dar încă nu a găsit aceste capabilități.

Mai interesant este faptul că modelele testate în prezent ar trebui să fie la fel de groase precum un iPhone normal atunci când sunt pliate, deci fiecare dintre cele două părți ar trebui să fie pe jumătate în grosime față de un telefon normal. Se pare că pentru pliabile de tip clamshell, tehnologia încă nu a ajuns din urmă ambițiile Apple.

iPad-ul pliabil ar putea fi lansat mai repede decât un iPhone de acest gen

Pentru că nu poate depăși aceste obstacole momentan, telefonul pliabil de la Apple nu pare că va ajunge pe piață prea curând. Se pare însă că proiectul pentru o tabletă pliabilă, care ar putea înlocui iPad Mini în ofertă, este mai avansat. O tabletă nu trebuie să fie la fel de rezistentă precum un telefon la șocuri mecanice, și nici nu contează așa mult dacă este mai groasă decât un telefon. Și pentru acest tip de dispozitiv, Apple ar încerca să elimine câteva dintre dezavantajele pliabilelor din prezent. Compania lucrează la eliminarea completă a cutei de pe centru, vrea să se asigure că ecranul stă complet plat atunci când este deschis și că nu are spații între jumătăți.

Termenul cel mai optimist pentru iPhone-urile pliabile este cândva în anul 2026. Tableta ar putea fi lansată mai curând, probabil în 2025. Desigur, aceste termene ar putea fi împinse pentru mai târziu sau aduse mai aproape, în funcție de viteza cu care proiectele reușesc să avanseze în laboratoarele companiei.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Information