Taylor Swift vs. un student din Florida: De ce se simte amenințată artista

Scris de | 9 februarie, 2024
Taylor Swift vs. un student din Florida: De ce se simte amenințată artista
FOTO via Facebook Taylor Swift

Taylor Swift a ajuns una dintre cele mai populare vedete din lume în ultimii ani, iar creșterea sa spectaculoasă în topul preferințelor fanilor muzicii și nu numai nu dă semne să contenească.

Însă, în ultimele luni, mai mulți oameni au criticat-o pentru abuzul de avion personal pe care îl face adeseori, mai ales atunci când își vizitiează iubitul, star-ul din NFL Travis Kelce. Doar ați văzut și voi memele de pe net. Însă nu totul este doar lapte și miere.

Poate sunteți familiari cu contul X (ex. Twitter) care urmărește fiecare mișcare a avionului privat al lui Elon Musk. Ei bine, ceva similar se întâmplă acum și cu Taylor Swift, iar autorul este chiar Jack Sweeney, nimeni altcineva decât persoana care i-a făcut zile fripte și lui Musk prin același procedeu. Sweeney este student la „Tehnologia Informației” la Univeristy of Central Florida, și are ca obicei extracuricular crearea de conturi X pentru a urmări zborurile diverselor persoane publice, în scopul informării.

La finalul lunii decembrie, echipa de avocați a lui Taylor Swift i-au trimis lui Sweeney o scrisoare de încetare imediată (cease & desist) pentru a-l convinge pe acesta că urmărirea automată a avionului lui Swift, realizată prin accesul la date publice, e pusă la dispoziția unor persoane care doresc răul artistei. În aceeași scrisoare, avocații mai detaliază faptul că hărțuirea lui Swift este corelată ca timing cu postările despre locația ei.

Scrisoarea în cauză, a fost trimisă către Associated Press chiar de către Sweeney. În conținutul ei se mai arăta faptul că informațiile de tracking sunt folosite de către hărțuitorii lui Swift pentru a o urmări și pentru a-i face rău. Deși aceste date sunt publice și la îndemâna oricui caută, contul creat de Sweeney automatizează acest proces și-l face mai accesibil.

Etichete: , , ,

Sursa: Taylor Swift is demanding this college student stop tracking her private jet