Interfața Glyph de pe Nothing Phone va fi mult mai utilă de acum înainte

Scris de | 13 februarie, 2024
Interfața Glyph de pe Nothing Phone va fi mult mai utilă de acum înainte

Nothing a lansat, în sfârșit, Glyph Developer Kit, pachetul de dezvoltare software care permite programatorilor să creeze aplicații care pot interacționa cu luminițele LED din Glyph Interface de pe spatele modelelor Nothing Phone (1) și (2). Până în prezent doar aplicațiile Nothing interne, tonurile de apel și câteva aplicații selectate de către compania lui Carl Pei puteau folosi luminițele. Acum însă, oricine poate include această funcționalitate în aplicațiile de Android.

Dezvoltatorii software au acum acces la SDK-ul Glyph Interface pentru a programa LED-urile de pe telefoanele Nothing

SDK-ul Glyph Interface este acum disponibil pe GitHub și poate fi descărcat gratuit de către oricine. Acesta oferă suport pentru LED-urile de pe cele două telefoane ale companiei, Nothing Phone (1) și (2), care includ câteva diferențe importante. De exemplu, numărul de zone programabile este diferit. Pe Nothing Pone (1) ai doar 5 zone de iluminare cu 12 LED-uri care pot fi configurate, în timp ce Nothing Phone (2) are cel puțin 11 zone cu 33 LED-uri, dintre care unele pot fi aprinse doar parțial, asemeni unei bare de progres.

Am văzut deja această funcționalitate în aplicația Uber pe Nothing Phone (2), una dintre zone putând să îți arate cât de aproape sau departe este mașina pe care ai comandat-o, așa cum fac și notificările Live de pe iOS, care sunt afișate pe lock screen sau în Dynamic Island.

Chiar dacă SDK-ul este disponibil, dezvoltatorii pot momentan doar să se „joace” cu el. Aplicațiile finale vor avea nevoie de acces la API-urile Nothing, iar înregistrările pentru acces la acestea nu sunt încă deschise. Pe lângă acest pas de înscriere, singurul al inconvenient ar fi pentru dezvoltatori faptul că munca investită în implementarea acestor funcții pentru Glyph Interface funcționează doar pe două smartphone-uri din piață, care sunt și unele mai de nișă.

Vestea bună este că anumite aplicații vor fi acum ceva mai „animate” pe telefoanele Nothing, iar acele luminițe ar putea deveni ceva cu adevărat util pentru tot felul de alerte, în afară de ceva care doar consumă baterie în plus și face telefonul să iasă în evidență față de altele din piață

Etichete: , , , ,

Sursa: Nothing