Lenovo pregătește primul laptop cu ecran transparent la MWC 2024

Scris de | 15 februarie, 2024
Lenovo pregătește primul laptop cu ecran transparent la MWC 2024
foto: Evan Blass/@evleaks

După ce anul trecut a impresionat cu două dispozitive rulabile la Mobile World Congress, un smartphone și un laptop, se pare că anul acesta, producătorul chinez dorește să introducă un nou concept care să atragă atenția: laptop-ul cu ecran transparent. Se pare că acesta este trendul anului 2024, întrucât și la CES, Samsung și LG au prezentat individual ecrane transparente cu tehnologii micro-LED și OLED. Nu este clar la ce va fi util însă un laptop cu ecran transparent.

Nu este clar la ce este util un laptop cu ecran transparent

Putem observa întotdeauna că Lenovo dorește să fie în fruntea industriei de laptop-uri, fiind una dintre primele companii care a lansat pe piață un laptop cu ecran pliabil și singura care a adus anul trecut un concept de laptop cu ecran rulabil. De asemenea, Lenovo are pe piață de mai bine de un an un model Yoga cu două ecrane, alți producători abia anul acesta aducând astfel de produse pe piață.

Astfel, nu este surprinzător să vedem că Lenovo va fi una dintre primele companii cu laptop-uri cu ecrane transparente, dar întrebarea rămâne „de ce?”. Sigur, arată bine în imaginile de presă publicate de Evan Blass pe rețeaua X un laptop cu un „geam transparent și cu încă un ecran tactil în partea de jos. Totuși, nu este clar cum va fi mai practic un astfel de computer față de unul tradițional.

Mai mult, prezentările tehnologiei de ecran transparent din trecut au demonstrat necesitatea unui paravan opac pe partea din spate dacă vrei să ai parte de o experiență „tradițională” de utilizare. LG are un sistem automatizat care urcă și coboară un panel negru, care redă funcționalitatea unui televizor normal. Dacă încerci să te uiți la un film pe un ecran transparent, experiența este una inferioară, cu culori șterse și cu zonele întunecate lipsă. Productivitatea pe un astfel de dispozitiv nu ar putea fi mai bună, având în vedere aceste limitări.

De asemenea, laptop-urile Lenovo sunt, de obicei produse de productivitate, vândute în special către corporații. Un ecran transparent ar fi un coșmar pentru intimitate și confidențialitate, oricine putând vedea ceea ce ai pe ecran (în oglindă), din spatele computerului.

Momentan, aceste imagini sunt doar „leak-uri”. Rămâne de văzut ce cazuri de utilizare are în gând Lenovo pentru acest concept de dispozitive. Cu siguranță însă, dacă va ajunge pe piață, acest laptop va fi unul dintre cele mai scumpe, chiar dacă corpul său subțire sugerează că nu avem de a face cu prea multă performanță la bord.

Etichete: , ,

Sursa: via The Verge