Cât ține bateria lui Galaxy Ring și când pregătește Samsung lansarea

Galaxy-Ring-4

Samsung pare că trage de timp pentru lansarea lui Galaxy Ring, probabil încercând să strângă cât mai mult feedback înainte de lansarea sa oficială. Produsul a fost dezvăluit oficial în ianuarie în cadrul evenimentului de lansare Unpacked dedicat seriei de smartphone-uri Galaxy S24 Ultra, iar acum este prezent la Mobile World Congress 2024, dar în spatele unui panel de sticlă, publicul larg putând să îl vadă doar de la distanță. Cu această ocazie însă, Samsung oferă câteva detalii despre funcționalitatea lui, răspunzând la cea mai arzătoare întrebare: cât va ține bateria.

Samsung Galaxy Ring ar putea oferi cam o săptămână de autonomie

Conform publicației sud coreene Financial News (dar și TechM), Samsung promite între cinci și nouă zile de funcționare la o singură încărcare pe noul Galaxy Ring, semnificativ mai mult decât promite pe produsele sale din gama Galaxy Watch. Deși inelul are senzori similari și va înregistra cam aceleași date precum un smartwatch, lipsa unui ecran va permite autonomie de două sau chiar trei ori mai mare. Totuși, cele două game de produse sunt semnificativ diferite în abordare.

Pe când ceasul este realizat și pentru a livra rapid notificări, pentru a prelua apeluri sau răspunde la mesaje, inelul este mai degrabă un dispozitiv pasiv, care doar înregistrează date, fără să interacționezi cu el direct. Astfel, sunt necesare mai puține componente la interiorul său, făcând astfel loc mai mult pentru baterie. Forma de inel este însă cea care limitează cel mai mult autonomia în acest caz.

Lansarea lui Galaxy Ring va avea loc în cea de-a doua jumătate a anului 2024, spun oficialii Samsung, ceea ce sugerează un debut pe piață alături de dispozitivele pliabile din gama Galaxy Z ale companiei. Anul trecut, modelele Galaxy Z Fold5 și Galaxy Z Flip5 au fost prezentate în luna iulie, deci ne putem aștepta la un eveniment similar tot prin iulie pentru generația 6 de pliabile. Având în vedere că nu ne așteptăm la upgrade-uri majore de la aceste dispozitive, cel mai probabil Galaxy Ring va fi produsul acestui eveniment care va acapara atenția tuturor.