Xiaomi și OnePlus ar putea adopta senzori de amprentă de generație nouă

Scris de | 5 martie, 2024
Xiaomi și OnePlus ar putea adopta senzori de amprentă de generație nouă

Samsung este compania care a integrat prima senzori de amprentă bazați pe ultrasunete pe smartphone-urile sale de top, începând cu seria Galaxy S10, iar recent doar Vivo a mai apelat la această soluție. Se pare însă că, în curând, două alte brand-uri din China vor adopta această tehnologie de securizare biometrică, chiar dacă s-a dovedit de-a lungul timpului că și soluțiile optice sunt destul de bune și sigure. Este vorba despre Xiaomi și OnePlus, care ar putea livra noi senzori de amprentă de acest gen pe generațiile următoare de smartphone-uri.

Samsung a adoptat această tehnologie de deblocare încă din 2019

Informațiile vin din surse „neoficiale”, de pe rețeaua de socializare Weibo. Se pare că Xiaomi 15, următoarea generație de flagship-uri a producătorului chinez, va fi prima care va debuta noi modele cu senzori de amprentă cu ultrasunete. Nu este clar cine va fi furnizorul de astfel de componente, însă până acum doar Qualcomm a prezentat această tehnologie în mod public, acesta fiind și furnizorul Samsung.

Se pare că seria Xiaomi 15 va păstra design-ul plat pe care l-am întâlnit și anul acesta pe modelele Xiaomi 14, dar forma sticlei nu afectează în vreun fel funcționarea senzorilor cu ultrasunete, așa cum a demonstrat Samsung de-a lungul timpului.

OnePlus este de asemenea la rând pentru a primi un upgrade de senzor de amprentă. Se pare că OnePlus 13 va fi candidatul care va adopta primul această tehnologie în portofoliul acestui brand. În teorie, senzorii cu ultrasunete pot fi mai preciși și mai rapizi decât cei optici și pot acoperi suprafețe mai mari din ecran.

Telefoanele de generație nouă de la Xiaomi și OnePlus ar trebui să apară cândva spre sfârșitul anului în China, imediat după anunțul noului procesor Snapdragon 8 Gen 4, care este așteptat să fie integrat pe flagship-urile din 2025. Aceste telefoane ar ajunge în Europa abia de la începutul anului viitor.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: ,

Sursa: via GSM Arena