Xiaomi lansează la Barcelona noua serie Xiaomi 14

Scris de | 25 februarie, 2024
Xiaomi lansează la Barcelona noua serie Xiaomi 14

Xiaomi anunță astăzi noua sa serie de telefoane Xiaomi 14, alcătuită din două modele – Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra. Din nefericire, doar primul dintre ele va fi disponibil momentan în România, însă Xiaomi 14 Ultra va sosi și el în curând.

Xiaomi 14

Noul Xiaomi 14 vine cu un ecran LTPO AMOLED de 6,36 inchi și o rată de refresh care urcă până la 120Hz. Touch sampling rate-ul este de 240Hz, pentru performanță mai bună în jocuri și rapiditate, iar luminozitatea poate ajunge la o cifră orbitoare, de 3000 de niți. Display-ul este certificat Dolby Vision, dar și HDR10+, și are funcții de protecție a ochilor cu certificarea TUV Rheinland.

La interior se află un Snapdragon 8 Gen 3, cel mai puternic și mai nou procesor de la Qualcomm, realizat pe 4nm și cu 8 nuclee, ajutat de o memorie UFS 4.0, LPDDR5X. Bateria are 4610mAh și se poate încărca cu până la 90W pe fir, sau 50W wireless, cu tehnologie HyperCharge. Mai mult decât atât, ai și încărcătorul în cutie, așa cum e frumos pe un telefon cu specificații de top. Xiaomi 14 este certificat Dolby Atmos, pentru o experiență de sunet foarte bună.

În ceea ce privește camerele, Xiaomi a venit cu 3 senzori pe spatele lui Xiaomi 14, cea mai nouă lansare a sa. Astfel, avem o principală de 50MP, cu f/1.6, realizată în colaborare cu cei de la Leica (senzor Light Fusion 900). O lentilă floating telephoto, tot de 50MP și f/2.0, realizată tot alături de Leica și un senzor de 50MP (din nou), ultrawide, cu f/2.2 (și da, și acesta e realizat în colaborare cu Leica. Pe față, există o cameră de selfie de 32MP, cu f/2.0, și telefonul beneficiază și de câteva filtre exclusive, care poartă tot amprenta Leica.

La design, Xiaomi a venit cu un telefon cu margini drepte și spate ușor curbat, de 193 de grame, și cu o grosime de 8,2mm. Are rezistență IP68 la praf și apă, și este acoperit cu sticlă Corning Gorilla Glass Victus. În cutie este inclusă și o husă pentru a proteja spatele, iar telefonul este disponibil în 3 culori: clasicele alb sau negru, dar și un verde, denumit de Xiaomi Jade Green.

Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi 14 Ultra este proiectat în jurul a ceea ce compania chineză numește Guardian Structure, compus dintr-un cadru din aluminiu de înaltă rezistență, piele vegană Xiaomi și sticlă Xiaomi Shield. Realizat dintr-un singur bloc de aluminiu, Xiaomi 14 Ultra oferă o rezistență a cadrului îmbunătățită. Ecranul este un AMOLED WQHD+ de 6,73 inchi personalizat de Xiaomi, care oferă, de asemenea, o rezoluție WQHD+ (3200 x 1440), o densitate a pixelilor de 522 ppi și o rată de refresh variabilă de 1-120Hz, cu luminozitatea care urcă tot până la 3000 de nits.

Specificațiile sunt în mare similare cu cele ale lui Xiaomi 14, cu excepții notabile în zona camerelor. Xiaomi 14 Ultra are tot patru camere cu o gamă de lungimi focale cuprinse între 12 mm și 120 mm. Camera principală este echipată cu o diafragmă variabilă continuă f/1,63-ƒ/4,0 și integrează senzor de imagine LYT-900 ultra-mare de 1-inch. Setul quad-camera este completat de camera telefoto flotantă Leica de 75 mm, camera periscop Leica de 120 mm și camera ultra-wide Leica de 12 mm. P

Pentru filmare, varianta Ultra permite înregistrarea 8K 30fps pe toate cele patru camere. Camera principală acceptă înregistrarea la 4K 120fps și se adaptează la efecte slow-motion de 5x. În plus, la rezoluție 4K, oferă zoom complet la 60fps. Dispozitivul mai oferă și înregistrare Dolby Vision la 4K 60fps și stabilizare optică. Un microfon suplimentar a fost adăugat pentru a forma o matrice de 4 microfoane, permițând atât înregistrarea sunetului surround, cât și înregistrarea sunetului direcțional.

Lansat alături de Xiaomi 14 Ultra, Kit-ul de fotografie Xiaomi 14 Ultra este conceput pentru pasionații de fotografie și videografie, oferind funcții extinse într-un grip și o husă dedicate. Acesta include un buton declanșator în două etape, o pârghie de zoom, un buton personalizabil de înregistrare video și un cadran suplimentar personalizat. Acesta funcționează și ca acumulator extern, oferind o autonomie a bateriei de 1500mAh. Acest accesoriu este disponibil pentru achiziție separată. Bateria telefonului atinge 5000mAh și poate fi încărcat cu până la 90W pe fir, sau 80W pe wireless.

HyperOS

Seria Xiaomi 14 are un as în mânecă: vine echipată cu sistemul de operare Xiaomi HyperOS, ce reprezintă punctul culminant a șapte ani de dezvoltare dedicată de către Xiaomi. Acesta este proiectat pentru ecosistemul inteligent „Human X Car X Home”, concentrându-se pe patru obiective majore: optimizarea continuă și extensă a sistemului software, conectivitate inteligentă între dispozitive, inteligență proactivă și securitate completă. Cu Xiaomi HyperOS, utilizatorii seriei Xiaomi 14 se pot bucura de o fluiditate sporită a sistemului, cu gestionare avansată a fișierelor și memoriei, o interfață de utilizator (UI) reînnoită, conectivitate între dispozitive și funcții complete de securitate și confidențialitate.

O nouă integrare cu Google Photos permite salvarea fotografiilor și videoclipurilor în Google Photos, din galeria Xiaomi. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să vizualizeze, să editeze și să partajeze fără probleme conținutul salvat în Google Photos direct din galeria Xiaomi. Această funcționalitate va fi disponibilă pe dispozitivele Xiaomi la nivel global, în primăvara anului 2024.

Bineînțeles, nu lipsește AI-ul: modelele mari de AI sunt integrate în diverse aplicații de sistem, oferind funcții mai simplificate și mai inteligente. Subtitrările AI permit transcrierea în timp real a conținutului vorbit în timpul videoconferințelor. Căutarea de albume AI utilizează procesare a limbajului natural, permițând utilizatorilor să localizeze imagini specifice din colecțiile lor de fotografii prin descrierea a ceea ce caută. Portretele AI utilizează algoritmi avansați pentru a crea noi compoziții portret derivate din imagini preexistente. În plus, Expansiunea AI facilitează extinderi realiste ale conținutului de imagine existent, oferind noi posibilități creative.

O altă funcție a HyperOS este Xiaomi HyperMind. Ea utilizează cele patru capacități de percepție ale dispozitivelor – mediul, vederea, sunetul și comportamentul, pentru a învăța preferințele utilizatorului și pentru a adapta automat dispozitivele la nevoile acestuia. De exemplu, dacă un utilizator aprinde în mod obișnuit lumina din living atunci când își descuie încuietoarea inteligentă a ușii, Xiaomi HyperMind va ilumina automat camera după ce învață acest model, cu acordul utilizatorului.

Prețuri și disponibilitate

Xiaomi 14 va fi disponibil pentru vânzare începând cu data de 28 februarie, pe canalele oficiale Xiaomi din România: Orange, Vodafone, Digi, Telekom, eMAG, Altex, Flanco și pe mi-home.ro

Xiaomi 14 va fi disponibil în România în trei variante de culoare: Negru, Alb și Jade Green, în varianta de stocare 12GB+512GB, la prețul recomandat de vânzare de 4999 lei. Pentru comenzile plasate în perioada 28 februarie – 12 martie, în rețeaua partenerilor autorizați, utilizatorii vor beneficia de oferta extra, 500 lei reducere doar în aceeași comandă cu noul Xiaomi 14.     

Disponibilitatea și prețurile produselor Xiaomi 14 Ultra, Xiaomi 14 Ultra Photography Kit și Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 în România vor fi anunțate în curând.

Xiaomi 14 și Xiaomi 14 Ultra vor include patru generații de actualizări Android OS, precum și cinci ani de actualizări de securitate. Utilizatorii celor două terminale pot experimenta și stocarea cloud de 100GB Google One timp de șase luni și trei luni de YouTube Premium, cu acces fără reclame la YouTube și aplicația YouTube Music. Suplimentar, utilizatorii Xiaomi 14 Ultra și Xiaomi 14 vor primi o reparație gratuită în afara garanției, în primele 6 luni de la achiziționare.

Etichete: , , , , ,