Ghost of Tsushima, unul dintre cele mai bune exclusive de PlayStation, vine oficial pe PC

Scris de | 7 martie, 2024
Ghost of Tsushima, unul dintre cele mai bune exclusive de PlayStation, vine oficial pe PC

Ghost of Tsushima, unul dintre ultimele jocuri exclusive lansate pe PlayStation 4, a fost anunțat oficial și pentru PC. Acesta vine pe computere în varianta „Director’s Cut”, aceeași care a fost disponibilă și pe PlayStation 5, cu grafică actualizată și tot DLC-ul lansat inclus. Cei care au fost răbdători și au așteptat acest titlu pe PC încă din 2020, primesc însă probabil cea mai bună variantă a sa, cu suport pentru tehnologii avansate, rezoluții înalte și formate de ecran diverse.

Ghost of Tsushima: Director’s Cut, confirmat cu suport pentru tehnologii de upscaling și PC-uri portabile

Ghost of Tsushima se lansează pe PC pe data de 16 mai, atât pe Steam, cât și pe Epic Games Store. Jocul va include campania originală, expansion-ul Iki Island și modul multiplayer cooperativ Legends. Pe lângă suport pentru mouse și tastatură, jocul va oferi suport pentru gamepad-uri de PC, atât pe format Xbox, cât și pe format PlayStation, iar cei care vor conecta un controller DualSense la PC vor primi toate funcțiile avansate ale acestuia, precum trigger-e active, feedback haptic și suport pentru difuzorul de pe controller.

Jocul, dezvoltat original de studioul american Sucker Punch, a fost portat pe PC de studioul olandez Nixxes, studio specializat în astfel de proiecte, care a adus cu succes pe PC și alte jocuri de PlayStation precum Ratchet & Clank: Rift Apart, Spider-Man Remastered și Miles Morales, Horizon: Zero Dawn și lucrează în paralel și la portarea lui Horizon: Forbidden West pentru PC.

Nixxes se laudă cu suport pentru formate de ecran ultrawide precum 21:9 sau 32:9, cât și cu suport pentru gameplay pe trei monitoare simultan în 48:9. Toate tehnologiile moderne de upscaling sunt compatibile cu Ghost of Tsushima pentru PC, precum NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 3 și Intel XeSS. De asemenea, jocul include suport pentru NVIDIA Reflex și DLAA.

Ce nu avem pentru acest joc este o listă de cerințe de sistem, însă având în vedere că la bază este totuși un joc de PlayStation 4, consolă lansată în 2013, probabil că nu va avea dificultăți în a rula pe orice tip de sistem de gaming din ultimii câțiva ani. Ba chiar Nixxes menționează că jocul va rula inclusiv pe PC-uri handheld, deci cel mai probabil ne putem aștepta la performanță decentă și pe hardware portabil precum cel de pe Steam Deck.

Cei care fac precomandă vor primi New Game+ din start, fără să fie necesară terminarea jocului, două skin-uri pentru personajul principal, și un skin pentru cal. Toate acestea vor putea fi deblocate parcurgând jocul în mod normal. Prețul listat pe Steam și Epic Games Store este de 59,99 euro, respectiv 289,90 lei.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: PlayStation