Horizon Forbidden West vine pe PC la începutul lui 2024

Scris de | 28 septembrie, 2023
Horizon Forbidden West vine pe PC la începutul lui 2024

Gameri pe PC, pregătiți-vă! Sony au anunțat lansarea lui Horizon Forbidden West pe Steam și Epic Games Store. Jocul a fost lansat la începutul anului 2022 și a fost una dintre cele mai reușite lansări de PlayStation 5 pe care le-am primit până acum. De portare se vor ocupa cei de la Nixxes, aceiași oameni care ne-au adus Spider-Man Remastered și Spider-Man: Miles Morales pe PC, ambele foarte reușite.

Jocul va fi disponibil sub forma unui pachet, astfel Horizon Forbidden West: Complete Edition va include jocul de bază, dar și DLC-ul Burning Shores care a fost lansat în luna aprilie 2023. Momentan nu avem o listă cu schimbări specifice pentru PC, dar dacă este să ne luăm după portările precedente ale celor de la Nixxes, ne putem aștepta să avem suport pentru monitoare ultrawide, DLSS și/sau FSR, suport pentru DualSense și cine știe ce alte funcții. O chestie care va lipsi este ray-tracing-ul, dar acesta nu a fost prezent nici în lansarea oficială.

Horizon Forbidden West: Complete Edition va fi disponibil pe Steam și Epic Games Store în prima parte a anului viitor. Ținând cont că jocul a debutat în februarie 2022, nu m-ar mira ca venirea sa pe PC să coincidă cu aniversarea de doi ani. Până să ajungă pe configurațiile noastre, jocul va fi lansat în ediție completă pe PlayStation 5, pe data de 6 octombrie. Mi se pare fain că PlayStation aduc unele dintre cele mai bune jocuri de pe consolă pe PC, iar dacă fereastra de doi ani între lansări devine un standard, înseamnă că spre finalul anului viitor o să primim God of War Ragnarok. În punctul ăsta întrebarea a devenit „Când?” în loc de „Dacă?”.

Etichete: ,