Telefoanele Nothing permit acum înregistrarea audio a apelurilor telefonice

Scris de | 12 martie, 2024
Telefoanele Nothing permit acum înregistrarea audio a apelurilor telefonice

Carl Pei, CEO-ul și fondatorul Nothing, a anunțat pe contul său de pe rețeaua X că telefoanele companiei pot acum înregistra apeluri prin intermediul unui widget integrat în Nothing OS. Deși mulți utilizatori își doresc aplicații de înregistrare a apelurilor, acestea au fost blocate de către Google din Play Store în urmă cu doar doi ani, în timp ce înregistrarea apelurilor telefonice poate fi chiar ilegală în anumite regiuni.

Mulți producători se feresc de astfel de funcții

Nothing nu pare că respectă restricțiile pe care Google le-a pus asupra aplicațiilor din Google Play Store, și nici nu ține cont de legalitatea acestei funcții în funcție de regiune. Teoretic, utilizatorii pot decide dacă vor sau nu să folosească această funcție, indiferent dacă este sau nu legal să înregistrezi apeluri în respectiva țară.

Legile pentru înregistrări de acest fel pot varia de la complet legal, cu sau fără consimțământul uneia sau ambelor părți, până la complet ilegal. Alte țări oferă posibilitatea de a înregistra apelurile atât timp cât sunt în interes propriu, dar fără consimțământ, acestea nu pot fi folosite drept probe la un dosar într-un proces în tribunal, de exemplu.

Prin integrarea acestei funcții direct în sistemul de operare, Nothing devine o opțiune de smartphone mai atractivă pentru cei care folosesc în prezent soluții de înregistrare a apelurilor mai complicate. Pe telefoanele Phone (1), (2) și (2a), totul este la distanță de o apăsare de buton.

Google oferă posibilitatea de a înregistra apeluri telefonice în aplicația sa implicită de apeluri de pe Android, însă blochează funcția granular, în funcție de legislația fiecărei țări și stat. De exemplu, în SUA, Google limitează înregistrarea apelurilor în funcție de stat, dar și de operator, iar în statele în care informarea și consimțământul sunt necesare, atunci când activezi înregistrarea, interlocutorul primește o înștiințare vocală automată că apelul este înregistrat.

Momentan, nu este clar dacă widget-ul de înregistrare de la Nothing include vreun fel de notificare audio.

Etichete: ,

Sursa: via tomsguide