Nothing Phone (2a), lansat oficial. Oferă multe avantaje la un preț accesibil

Scris de | 6 martie, 2024
Nothing Phone (2a), lansat oficial. Oferă multe avantaje la un preț accesibil

Nothing a lansat oficial Phone (2a), telefonul pe care compania îl pregătește de ceva vreme deja, și care dorește să umple un loc încă neatins în oferta sa: zona mid-range. Acesta adoptă un design nou, pe care l-am văzut deja în mai multe prezentări, dar și leak-uri, și vine cu un hardware performant pentru nivelul său de preț. Ba chiar depășește chiar și modelul original, Nothing Phone (1) în anumite aspecte, deși acela este considerat, încă, un telefon dintr-o gamă superioară.

Configurația hardware a lui Nothing Phone (2a) depășește alte modele din aceeași zonă de preț

Modelul Phone  (2a) de la Nothing este un mid-range „adevărat”. Acesta nu încearcă să pară mai mult decât ceea ce este, oferind o configurație destul de „standard” pentru zona de preț de 1.600 de lei, acest model vine cu un chipset MediaTek Dimensity 7200 Pro, 8 GB memorie RAM și 128 GB stocare internă, ceea ce este în ton sau chiar peste ceea ce oferă concurența din piață în această zonă. Pentru 200 lei în plus, primești 12 GB RAM și stocare dublă.

Nothing a ales să facă un telefon mare pentru zona mid-range, cu un ecran de 6,7” cu rezoluție Full HD+ la 120 Hz și culori pe 10 biți, cu luminozitate maximă de 1.300 nits în HDR. Faptul că avem de a face cu o carcasă mare, înseamnă că avem loc la interior și pentru o baterie mai mare, de 5.000 mAh, una chiar mai mare și decât cea din Nothing Phone (2). Încărcarea se face la 45W, un upgrade față de telefoane din aceeași gamă, precum Galaxy A54, de exemplu, dar, la fel ca în cazul altor modele recente, un încărcător nu este inclus în cutie.

Printre aspectele mai interesante la acest model se numără design-ul transparent de pe spate, care are rol pur cosmetic, și interfața Glyph, care include doar trei zone luminoase, dintre care una este dinamică, așa cum am văzut pe Phone (2). Construcția este însă 100% din plastic, deci ne așteptăm ca spatele transparent să se „mătuiască” în timp, odată cu utilizarea zilnică.

Camerele ultra-wide și wide folosesc ambele senzori de 50 megapixeli, ceea ce ar putea asigura fotografii superioare în această gamă de preț, în special pe ultra-wide. Camera principală este una de 32 megapixeli, cum am mai văzut în piață chiar și în acest segment de medie.

Phone (2a) de la Nothing va primi trei ani de actualizări de sistem și patru ani de actualizări de securitate, ceea ce îl pune în fața majorității modelelor din piață la acest capitol, dar sub variantele Samsung, care primesc câte un an în plus la fiecare categorie.

Telefonul este deja disponibil la pre-comandă pe site-ul Nothing și va intra și în oferta magazinelor de specialitate în curând în România. Așa cum am menționat anterior, Nothing Phone (2a) cu 8 GB RAM și 128 GB stocare internă costă 1.599 lei, în timp ce modelul superior cu configurație 12+256 GB costă 1.790 lei.

Etichete: , , ,

Sursa: Nothing