De astăzi te poți uita la videoclipuri pe Spotify

Scris de | 13 martie, 2024
De astăzi te poți uita la videoclipuri pe Spotify
FOTO via Spotify

Spotify adaugă videoclipuri muzicale în aplicațiile sale mobile și desktop din anumite țări. Acestea sunt integrate cu biblioteca muzicală a platformei, iar toată experiența îți va permite să faci switch între audio și video în aplicații.

Cu toate astea, videoclipurile muzicale sunt disponibile doar în versiunea beta, versiune prezentă în 11 țări în acest moment: Brazilia, Columbia, Germania, Indonezia, Italia, Kenya, Țările de Jos, Polonia, Filipine, Suedia și Regatul Unit.

În afară de faptul că, cel puțin pentru moment, trebuie să locuiești într-una dintre aceste țări pentru a accesa videoclipurile, ai nevoie și de o subscripție premium activă. Utilizatorii versiunii gratuite trebuie să se reorienteze către YouTube pentru a putea vedea videoclipuri muzicale.

Cum funcționează

În loc să cauți direct videoclipuri, sau să navighezi prin vreo secțiune separată a aplicației, acestea pot fi pornite din ecranul „Now Playing”. Pur și simplu, atunci când asculți o melodie care are disponibil și un clip, poți apăsa pe un buton care spune „Switch to Video” pentru a comuta la video.

Videoclipul pornește în redare de la început (chiar dacă erai la mijlocul piesei) și înlocuiește coperta albumului. Dacă vrei să te uiți în mod fullscreen, poți să rotești telefonul telefonul în modul landscape.

Pentru această nouă funcție, Spotify nu face embed la videoclip din YouTube și nici nu apelează la vreo companie terță. Platforma găzduiește aceste videoclipuri in-house și le livrează utilizatorilor săi fără nicio reclamă.

În plus, dacă vrei să revii exclusiv la partea audio poți apăsa pe butonul care spune „Switch to Audio” pentru a opri videoclipul. Chiar și dacă te uiți la videoclip până la final, Spotify va reda următoarea melodie din playlist în format audio.

Varianta desktop

În varianta desktop, videoclipurile apar în coloana din dreapta, cea cu informații despre melodia care se află în redare și despre artist. Spotify spune că această funcție este disponibilă și pe televizoare. Desigur, compania a lansat de-a lungul timpului aplicații pentru Apple TV, Android TV, dispozitive Fire TV, console de jocuri și mai multe modele de televizoare inteligente.

via Spotify

Pentru început, doar un număr limitat de videoclipuri vor fi disponibile în Spotify. Dar compania a obținut deja drepturile de distribuție pentru a adăuga mult mai multe în viitor.

Etichete: , , ,

Sursa: Spotify adds music videos in some countries