Energy Expo - Join the revolution

Sunt necesari 15 pași pentru a instala o singură aplicație de iOS din browser

Scris de | 14 martie, 2024
Sunt necesari 15 pași pentru a instala o singură aplicație de iOS din browser

Orice veste bună legată de noile modificări din iOS, realizate de Apple sub amenințarea unor amenzi usturătoare din partea Uniunii Europene, vine la pachet cu multe alte vești proaste. Nu mai este niciun dubiu despre faptul că Apple s-a angajat într-o campanie de aplicare păguboasă a regulamentului DMA (Digital Markets Act) și dorește să aplice mai degrabă litera legii decât să se alinieze cu spiritul ei, adică cel de a oferi libertate mai mare de a alege pentru clienții săi. Conform unui dezvoltator care testează deja instalarea aplicațiilor direct de pe site, se pare că procesul pentru a instala o singură aplicație implică 15 pași, față de cel de pe App Store care este foarte simplu și intuitiv.

Apple pare că aplică din nou strategia de conformitate rău intenționată

Utilizatorul de pe rețeaua X @xroissance, care a fost citat chiar și de către Tim Sweeney, CEO-ul Epic Games, a realizat un fir de 5 mesaje în care trece prin fiecare pas în parte, necesar pentru instalarea unei singure aplicații pe iOS din browser. Iată care sunt pașii individuali:

  1. Vizitați site-ul web pentru linkul de descărcare. Faceți clic pe un deep link unic.
  2. Veți întâlni un avertisment despre furnizorul necunoscut. Faceți clic pe „Aflați mai multe”.
  3. Navigați către o pagină de asistență Apple pentru instrucțiuni.
  4. Găsiți secțiunea „permite instalarea” din setări.
  5. Veți întâlni un alt ecran de avertizare.
  6. Utilizați Face ID pentru a continua.
  7. Vă întrebați unde erați și reveniți la browser.
  8. Atingeți din nou „Instalare” pentru aplicație.
  9. Vedeți o foaie de confirmare; atingeți „Instalare”.
  10. Dați din nou peste un ecran de avertizare și confirmați.
  11. Utilizați din nou Face ID.
  12. Se pare că nu se întâmplă nimic; sunteți din nou pe site-ul web.
  13. Verificați ecranul principal și glisați către ultima pagină.
  14. Apare o pictogramă nouă, fără a fi marcată cu o bulină „Nou”.
  15. În cele din urmă, lansați aplicația.

Practic, Apple pare că încearcă să descurajeze utilizatorii la fiecare pas. Citând securitatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor, compania încearcă să își sperie clienții, punând diverse piedici, precum multiple autentificări cu Face ID, multiple ecrane de avertizare și procese confuze, care să facă procesul să pară că nu funcționează.

De altfel, compania nici măcar nu marchează aplicațiile instalate în acest fel cu bulina albastră care indică o aplicație instalată recent din App Store, făcând complicată chiar și identificarea acestei aplicații.

Cel mai probabil, aceste funcții vor fi îmbunătățite în timp, fie voluntar, la cererea utilizatorilor, fie forțat prin ordine ale Comisiei Europene. De exemplu, Apple dorea să blocheze Epic Games din lansarea unui magazin de aplicații în Europa, prin intermediul căruia ar putea distribui jocul Fortnite, care a fost interzis de pe App Store. Totuși, Comisia Europeană a dat rapid un răspuns favorabil celor de la Epic Games, avertizând Apple că încalcă regulamentul DMA, realizat tocmai pentru a împiedica astfel de practici anticompetitive.

ROG Zephyrus G14 (GA403)

Etichete: , , , , ,