Samsung nu va produce Galaxy Ring în cantități foarte mari, inițial

Scris de | 15 martie, 2024
Samsung nu va produce Galaxy Ring în cantități foarte mari, inițial
foto: Florian Avramescu / connect.ro

Chiar dacă segmentul de piață al inelelor inteligente este unul încă incipient, Samsung pare că are planuri mari pentru noul său Galaxy Ring. Conform presei din Coreea de Sud, noile inele inteligente de la Samsung vor fi produse în aproximativ 400.000 de exemplare, urmând ca producția să continue în același ritm, sau unul mai lent, în funcție de cererea din piață. Avem cu această ocazie și o estimare pentru data de lansare a lui Galaxy Ring.

Samsung va testa mai întâi piața înainte să investească mult în producția inelelor inteligente

Conform The Elec, Samsung are în plan să dezvăluie oficial toate detaliile despre Galaxy Ring în această vară, cel mai probabil alături de pliabilele Fold6 și Flip6. Totuși, lansarea ar putea fi amânată până în luna august. Spre diferență de Apple care își poziționează Apple Watch drept un dispozitiv de sănătate, dar și unul medical din anumite puncte de vedere, Galaxy Ring va fi doar unul de monitorizare, nu unul care să colecteze date care să fie apoi folosite în domeniul medical. Practic, va fi un produs mai „casual”. Totuși, inelele au șansa de a oferi date mai precise decât ceasurile, fiind fixe pe deget și în proximitate mai mare de piele.

Cele 400.000 de unități inițiale ar trebui să acopere piețele majore din întreaga lume la lansare, însă această cifră nu este nici pe departe una impresionantă. Samsung pare să adopte o strategie de prudență cu această lansare. Fiind un produs ale cărui funcții sunt dublate de smartwatch-urile Galaxy Watch, probabil că nu foarte mulți clienți vor dori să renunțe la ceea ce au deja pentru a folosi un alt dispozitiv care monitorizează aceleași funcții. Publicul țintă pentru aceste inele ar putea fi mai degrabă cel care nu are încă un smartwatch din varii motive: autonomie insuficientă sau preferarea unui ceas tradițional. Avem și noi un clip despre publicul care ar putea fi interesat de astfel de produse, realizat de colegul nostru Iulian, care folosește Oura Ring de câteva luni:

Conform celor mai recente informații despre Galaxy Ring, acesta ar putea oferi o autonomie între cinci și nouă zile, în funcție de dimensiunea inelului. Sunt așteptate 8 sau 9 dimensiuni diferite pentru Galaxy Ring, pentru a se putea potrivi pe degetele tuturor utilizatorilor. Asta înseamnă că procesul de cumpărare nu va fi la fel de simplu precum în cazul unui ceas inteligent. Utilizatorii vor trebui să își măsoare mai întâi circumferința degetului înainte de a comanda online un astfel de inel, sau vor trebui să meargă fizic în magazin pentru a testa mai multe dimensiuni.

Există în continuare o mare necunoscută în ecuația lansării lui Galaxy Ring: prețul. Nu avem informații pe căi oficiale, dar nici neoficiale, despre cât va cere Samsung pe un astfel de dispozitiv. Dacă privim spre concurența din piață, Oura Ring, prețurile pornesc de la 329 euro pentru varianta „clasică”  Heritage și  ajung la 399 euro pentru varianta Horizon. Totuși, pentru acces la toate funcțiile Oura, este necesar și un abonament de 6 euro pe lună.

La astfel de prețuri, deja poți cumpăra un smartwatch cu un ecran mare și mult mai multe funcții, în afară de cele de monitorizare a sănătății. Rămâne de văzut dacă și Samsung va merge în aceeași direcție, sau dacă va încerca să își crească mai repede cota de piață cu prețuri competitive și, probabil, fără un abonament lunar.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Elec