iPhone-ul pliabil întârzie (din nou), și se poate lansa abia în 2027. Apple ar putea lansa un iPad pliabil până atunci

iPhone pliabil

Apple se lasă încă așteptată să facă pasul spre piața telefoanelor pliabile, zvonurile spunând că se lucrează în acest moment la alte două dispozitive, care se pot plia – o tabletă de 7-8 inchi, din familia iPad-urilor și un gadget uriaș, de 20,25 inchi, care cel mai probabil reprezintă prototipul unui MacBook pliabil. Cel mai mic dintre acestea este așteptat să se lanseze în 2026 sau 2027, în timp ce al doilea va putea fi văzut de public cel mai probabil în 2028.

Există însă în continuare zvonuri despre iPhone-ul pliabil, probabil cel mai așteptat dispozitiv de acest fel la momentul actual. Vestea bună este că acesta va apărea la un moment dat, fiind în dezvoltare la Apple. Vestea proastă este că data de lansare ar fi fost amânată din nou. Astfel, Apple țintea inițial către 2026 pentru o lansare a iPhone-ului pliabil, însă sursele publicației coreene Alpha Business spun că această dată ar fi fost amânată, și ținta actuală este începutul lui 2027. Asta le-ar permite celor din Cupertino să „realizeze pregătiri minuțioase în toate aspectele, inclusiv în ceea ce privește cererea și oferta display-ului pliabil”.

Acesta din urmă ar urma să fie realizat de Samsung Display sau LG Display, ambele fiind contractate de Apple pentru a realiza prototipuri de ecran pliabil. Asta pentru că Apple a patentat deja o soluție care poate reduce dimensiunea acelei îndoituri din mijlocul ecranului, lucru care va permite panoului să se îndoaie mai ușor. Știm deja că Apple nu este o companie care să se grăbească într-un anumit segment de device-uri până când nu e convinsă de produsul pe care îl poate face, iar estetica este extraordinar de important pentru gigant. Astfel că, până când nu vom vedea o soluție care să facă acea cută din ecran să fie aproape imperceptibilă, șansele să vedem un iPhone pliabil rămân mici.