Marvel 1943: Rise of Hydra este un nou joc video impresionant, cu Captain America și Black Panther

Marvel 1943 rise of Hydra

Conferințe precum Game Developers Conference 2024 nu sunt cunoscute pentru anunțuri de jocuri video noi, însă anul acesta am avut parte de o surpriză de proporții. Pe scena dedicată Unreal Engine, unde a fost anunțat și magazinul Epic Games pentru mobil, compania Skydance a ales să prezinte noul său joc cu supereroi: Marvel 1943: Rise of Hydra, un nou joc în universul benzilor desenate Marvel care îi are în prim-plan pe Captain America și pe Black Panther. Și mai interesant este că în spatele acestui proiect stă Amy Henig, cea responsabilă pentru serii de succes precum Legacy of Kain și Uncharted.

Marvel 1943: Rise of Hydra este realizat de Amy Henig, creatoarea seriilor Legacy of Kain și Uncharted

Știam deja de câțiva ani că se lucrează la un joc cu Captain America și Black Panther, însă nu era tocmai clar ce fel de proiect va fi acesta. Se pare că, Amy Henig rămâne în zona sa de confort, punând în scenă un joc action-adventure în care se pare că îi vom putea controla, pe rând pe fiecare dintre cei doi supereroi.

Și mai interesantă este perioada și locul în care are loc acțiunea, dar și faptul că jocul nu se folosește de numele celor doi protagoniști pentru a vinde mai multe unități. Practic, avem de a face cu versiunea inițială a lui Captain America, care se lupta cu forțele naziste și organizația din umbră Hydra în timpul celui de-al doilea Război Mondial în Parisul ocupat de Germani. Nici Black Panther nu este cel pe care îl știm din benzi desenate recente sau filmele din MCU, ci unul dintre predecesorii săi, bunicul lui T’Challa, Azzuri.

Jocul a fost anunțat oficial cu un trailer impresionant, care, ne asigură Amy Henig, că este înregistrat in-game în timp real. Toate secvențele rulează in-engine, fiind demonstrate câteva aspecte ale tehnologiei pe scena Epic Games. Se pare că noul Unreal Engine 5.4 este responsabil pentru fidelitatea impresionantă a mediilor de joc și realismul animațiilor personajelor, atât pentru mișcările corpului, cât și pentru reproducerea mimicii fețelor actorilor.

Alte efecte impresionante au fost demonstrate, precum popularea mediilor de joc cu detalii minuțioase, efecte impersionante de fum volumetric și iluminare realistă, cât și simularea depunerii zăpezii.

Am atașat cele două clipuri în acest articol și, cu siguranță vom afla mai multe despre Marvel 1943: Rise of Hydra în lunile care urmează. Jocul este programat să fie lansat în 2025, însă nu au fost confirmate încă platformele. Dacă ar fi să ghicesc, vorbim despre PC, PlayStation 5 și Xbox Series S/X. Este greu de crezut că acest joc, în forma prezentată la GDC va rula pe Nintendo Switch sau chiar pe o versiune viitoare a consolei portabile de la Nintendo.