Android 15 va permite deblocarea limitelor de frame rate în jocuri, spre bucuria gamerilor

Scris de | 25 martie, 2024
Android 15 va permite deblocarea limitelor de frame rate în jocuri, spre bucuria gamerilor

Cei care se joacă pe mobil au observat probabil faptul că majoritatea titlurilor sunt limitate la 60 de cadre pe secundă, în ciuda faptului că majoritatea telefoanelor au acum ecrane la 120 Hz, sau chiar mai mult. Doar câteva titluri permit deblocarea frame rate-ului peste această limită, și, de multe ori fac asta doar pentru anumite modele de smartphone-uri, testate de producător. Se pare că Android 15 va permite mai multor jocuri să ruleze peste 60 FPS, chiar la cererea utilizatorilor.

Cei cu telefoane performante vor putea rula jocurile la frame rate mai mare pe Android 15

O nouă funcție, care permite deblocarea limitărilor de frame rate a jocurilor a fost descoperită în Android 15 Developer Preview 2, iar aceasta este o veste foarte bună în special pentru gamerii care investesc bani mulți în smartphone-uri foarte performante pentru a rula jocuri de mobil. Noua funcție este dedicată în special dezvoltatorilor de jocuri, pentru a-și putea testa jocurile la frame rate mai mare, de peste 60 FPS, pentru a depista eventuale probleme care pot apărea. Desigur, asta nu oprește utilizatorii să încerce să deblocheze jocurile pe care le au instalate pe telefon.

Noua capabilitate este „ascunsă” în meniul Developer Options, care poate fi deblocat și accesat de oricare utilizator de Android care știe metoda „clasică”. Nu trebuie decât să apeși de câteva ori consecutiv pe informațiile despre „build” în meniul de setări, iar aceste opțiuni devin active. Numele ei este „Disable default frame rate for games”, și pare că va dezactiva limitele pentru aplicațiile care sunt limitate implicit folosind API-urile Google.

Dacă un joc are deja suport pentru 120 FPS sau mai mult, cel mai probabil, dezvoltatorii au dezactivat deja acea limitare, iar noua funcție nu va permite deblocarea frame rate-ului pentru a atinge valori mai mari.

Totuși, multe telefoane din prezent sunt mult mai performante decât au nevoie aceste jocuri de mobil pentru a atinge 60 de cadre pe secundă. Așa că odată ce Android 15 va ajunge în variantă finală pe mai multe telefoane, gamerii vor putea experimenta cu diverse titluri din Play Store pentru a vedea cu cât mai bine pot rula jocurile limitate anterior.

Etichete: , ,

Sursa: via Android Authority