Cât de ușor de reparat este noul Galaxy A55

Scris de | 27 martie, 2024
Cât de ușor de reparat este noul Galaxy A55

Ce este mai bun decât un telefon accesibil? Un telefon accesibil și ușor de reparat, iar Samsung cam asta pare că încearcă să facă cu noile modele din seria Galaxy A. Modelul mid-range Galaxy A55 a fost dezasamblat de PBKreviews, cel care a fost printre primii care au dezasamblat și modelele din seria Galaxy S24, iar ceea ce a găsit la interior a fost surprinzător: majoritatea componentelor sunt ușor accesibile, iar bateria poate fi înlocuită fără mari eforturi.

Galaxy A55 este construit ca un flagship și se repară tot cam la fel

De fapt, cel mai greu lucru pentru a începe operațiunile de reparare în cazul lui Galaxy A55 este deschiderea capacului de pe spate. Întrucât vorbim despre un telefon construit din sticlă și metal, care beneficiază și de rezistență la apă, componentele sale sunt lipite perfect între ele cu adeziv puternic. Astfel, este necesar aer cald pentru slăbirea adezivului și unelte care să îl taie de jur-împrejurul ramei metalice pentru a putea accesa componentele interne.

Este însă o veste bună faptul că acest capac este simplu, realizat din sticlă și poate fi înlocuit rapid în cazul în care este deteriorat. Inclusiv protecțiile pentru lentilele camerelor pot fi înlocuite prin slăbirea adezivului și liprea unora noi, deci nici măcar nu ai nevoie să desfaci telefonul pentru a face această reparație. Pentru că telefonul nu are componente electronice pe capac, nu este obligatoriu necesar un capac „original”.

La interior, toate șuruburile pot fi desfăcute cu o șurubelniță cu cap Philips, bateria poate fi scoasă rapid datorită unor tab-uri care permit dezlipirea adezivului care o ține în loc. Practic, singurele minusuri la reparațiile lui Galaxy A55 ar fi procesul de dezlipire al capacului, faptul că ecranul poate fi accesat doar după ce dezasamblezi restul componentelor și este, de asemenea, lipit, și faptul că port-ul USB nu poate fi înlocuit independent, ci doar alături de întreaga placă din partea inferioară a dispozitivului.

Cu o notă de 8.5 din 10, Galaxy A55 este un telefon care cu siguranță va putea fi reparat rapid, fie acasă, comandând componentele necesare de pe internet, fie într-un service oficial sau neoficial, întrucât nivelul de complexitate al operațiunilor este unul scăzut.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , ,

Sursa: PBKreviews