Galaxy Tab S6 Lite primește încă un „refresh”, într-o versiune nouă pentru 2024

Scris de | 27 martie, 2024
Galaxy Tab S6 Lite primește încă un „refresh”, într-o versiune nouă pentru 2024

Samsung a ajuns deja la generația Galaxy Tab S9, însă un anumit model mai vechi de tablete din oferta sa refuză să „moară”. Se pare că Samsung a lansat fără să anunțe oficial asta modelul Galaxy Tab S6 Lite în varianta 2024, cel de-al doilea „refresh” al acestui model de tabletă de buget de la debutul originalului din 2020. Curios, tableta a fost listată prima dată pe site-ul Samsung din România.

Noul Galaxy Tab S6 Lite (2024) vine cu un procesor mai performant și cu o nouă culoare

Galaxy Tab S6 Lite nu vine cu multe noutăți la capitolul design. De fapt, arată aproape identic cu modelele anterioare, S6 Lite, originalul din 2020 și S6 Lite (2022), dar vine acum într-o nouă versiune, de culoare verde. Așa cum ne așteptam deja, tableta este compatibilă cu un stylus S-Pen (care vine în pachet), chiar dacă este una dintre cele mai ieftine tablete din portofoliul Samsung.

Procesorul pare să fie singurul upgrade semnificativ la capitolul hardware. Vorbim despre un procesor Exynos 1280, cel folosit în urmă cu doi ani pe telefoanele din seria Galaxy A. Pentru editare de documente, vizionat de filme și seriale și browsing va fi, cel mai probabil, de ajuns. Restul hardware-ului este însă același: Ecran LCD de 10.4” la 60 Hz cu rezoluție 2.000 x 1.200 pixeli, 4 GB RAM și 64 sau 128 GB stocare (slot microSD inclus). Acumulatorul intern are capacitate de 7.040 mAh cu încărcare la 15W, iar pe lângă toate acestea, tableta vine și cu două camere cu 8 megapixeli pe spate și 5 megapixeli pe față.

În ultimii ani am observat că până și pe tablete, producătorii elimină jack-ul de căști, de parcă ar exista probleme de spațiu intern, așa cum vedem la telefoane. Ei bine, Galaxy Tab S6 Lite 2024 încă include unul. Și va fi livrată și într-o variantă cu conectivitate 4G, pentru cei care au nevoie de asta.

Tableta se lansează pe 28 martie, la un preț de aproximativ 400 dolari/euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: Samsung România