Take-Two cumpără Gearbox, studioul din spatele Borderlands, pentru aproape jumătate de miliard de dolari

Scris de | 28 martie, 2024
Take-Two cumpără Gearbox, studioul din spatele Borderlands, pentru aproape jumătate de miliard de dolari

Take-Two s-a înțeles cu grupul Embracer pentru achiziția Gearbox Interactive, studioul care se află în spatele francizei Borderlands, pentru suma de 460 de milioane de dolari. Vestea vine în contextul în care povestea din Borderlands a fost adaptată într-o producție pentru marele ecran, care urmează să se lanseze chiar în acest an, pe 9 august, astfel că s-ar putea să îi surprindă pe unii, însă se pare că această vânzare a fost în lucru de mult timp.

Când tranzacția va fi finalizată, Take-Two nu se va alege doar cu francizele Borderlands și Tiny Tina’s Wonderlands, ci va avea în portofoliul său și titlurile Homeworld, Risk of Rain, Brothers in Arms și Duke Nukem. Oficializarea acordului este așteptată să se petreacă undeva în primul sfert fiscal al lui 2024-2025, adică până în iunie 2024. În tranzacție sunt incluse trei studiouri Gearbox – Gearbox Software (Frisco, Texas), Gearbox Montréal și Gearbox Studio Quebec.

Fondatorul Gearbox, Randy Pitchford, a declarat că „alăturarea forțelor noastre cu Take-Two Interactive / 2K va ajuta Gearbox să urce la următorul nivel”. Într-o declarație acordată BusinessWire, președintele 2K, David Ismailer, a confirmat că Gearbox și 2K lucrează deja la următorul titlu din seria Borderlands.

Câteva grupuri vor rămâne însă în posesia celor de la Embracer după această tranzacție. Acestea sunt Gearbox Publishing San Francisco (care se va redenumi înainte de realizarea tranzacției), ce include drepturile de publicare pentru franciza Remnant și un joc ce va apărea curând numit Hyper Light Breaker, Cryptic Studios, care se ocupă de titluri MMO ca Neverwinter Online și Star Trek Online, Lost Boys Interactive și Captured Dimensions. Embracer a cumpărat inițial Gearbox în 2021 pentru suma de 363 de milioane de dolari, și vânzarea sa face parte dintr-un program masiv de restructurări care au loc în cadrul grupului.

Etichete: , , , , , , , ,

Sursa: Take-Two acquires Borderlands studio Gearbox from Embracer for $460m