Sony va introduce o nouă categorie pentru jocuri „PS5 Pro Enhanced”. Ce înseamnă asta

Scris de | 1 aprilie, 2024
Sony va introduce o nouă categorie pentru jocuri „PS5 Pro Enhanced”. Ce înseamnă asta

Sony va folosi o nouă etichetă pentru anumite jocuri care sunt „PS5 Pro Enhanced”, conform unor documente descoperite de cei de la InsiderGaming, citați de The Verge. Aceasta se va referi la jocuri ca vor profita de noile abilități ale consolei de top pe care o va lansa Sony, iar pentru a primi această distincție, un joc va trebui să ofere un mod grafic special pentru PS5 Pro. Asta va include PSSR pentru upscaling la calitate 4K, un framerate constant de 60fps și prezența ray-tracing-ului. De asemenea, eticheta „PS5 Pro Enhanced” va indica și o rezoluție mai ridicată atât pentru jocurile cu refresh rate fix, cât și pentru cele cu refresh rate variabil (VRR).

Numită în documentele interne „Trinity Enhanced”, această categorie a jocurilor de pe PlayStation va fi similară cu cea pentru consola anterioară cu „Pro” în nume : „PS4 Pro Enhanced”, sau cu acel marcaj „X/S” pe care îl au unele jocuri pe consolele rivalilor de la Xbox, care indică jocurile cu îmbunătățiri precum timpi de răspuns mai rapizi sau framerate-uri mai ridicate. Etichetele acestea indicau jucătorilor și că titlurile respective au primit îmbunătățiri grafice specifice noilor console, dar nu menționau exact care erau acelea.

Zvonurile din piață spun că noul PlayStation 5 Pro se va lansa la sfârșitul lui 2024, la aproximativ un an de la lansarea unui PS5 mai mic, care a avut loc în noiembrie 2023. Spre deosebire de PS5-ul clasic, noua variantă Pro ar putea oferi un ray-tracing de până la 4 ori mai bun, un CPU cu 10% mai bun, memorie cu 28% mai rapidă și o performanță de rendering cu până la 45 de procente mai bună.

Etichete: , , , ,

Sursa: The ‘PS5 Pro Enhanced’ label could mean constant 60fps and ray-tracing