iMessage, din nou pe Android. Aplicația Sunbird s-a întors

Scris de | 8 aprilie, 2024
iMessage, din nou pe Android. Aplicația Sunbird s-a întors

Sunbird, aplicația de Android care permite utilizatorilor să acceseze rețeaua de mesagerie iMessage de la Apple, s-a întors după câteva luni de absență. Dezvoltatorii aplicației au retras-o în urma criticilor primite referitoare la securitatea și confidențialitatea datelor utilizatorilor, dar acum aplicația se întoarce cu criptare folosind protocolul AV2 pentru mesaje și conturile folosite pe platformă.

Utilizatorii de Android pot trimite mesaje în bule albastre către utilizatorii de iPhone

Astfel, cei care vor să treacă de pe iOS pe Android, dar nu vor să renunțe la iMessage, unde au deja grupuri și istoric cu multe contacte, au acum, din nou, posibilitatea de a folosi Sunbird. Momentan, utilizatorii vor avea acces la o versiune beta a aplicației, iar primii care vor fi incluși în sesiunea de testare vor fi cei care s-au înscris pe lista de așteptare. Sunbird spune că au fost peste 165.000 de utilizatori înscriși, iar invitațiile deja au început să fie trimise.

Noua versiune de Sunbird vine și cu schimbări majore la nivelul infrastructurii, care, cel mai probabil, folosește computere Mac și mașini virtuale pentru a conecta serviciile Sunbird la iMessage. Criptarea AV2 folosește MQTTS, un software care realizează o conexiune directă criptată între iMessage și sistemul RCS de mesagerie, iar pentru securitate cât mai mare, mesajele sunt stocate în memorie doar pentru puțin timp, după care sunt șterse automat.

Cei care vor să testeze Sunbird pot în continuare să se înregistreze pe site-ul companiei pe lista de așteptare, înainte ca aplicația să revină pe magazinul de aplicații într-o versiune finală.

Desigur, alegerea unei astfel de soluții nu garantează funcționarea pentru totdeauna a serviciilor pe Android. Apple ar putea în orice moment să închidă portița care permite Sunbird să acceseze iMessage. Anterior, Apple începuse să blocheze pe baza serial number computerele Mac care erau folosite drept servere pentru conectarea Sunbird și altor aplicații similare la iMessage.

Sunbird a intrat în atenția publicului larg anul trecut, cu scurt timp înainte să fie retrasă de pe piață, prin anunțul unui parteneriat cu Nothing. Sunbird trebuia să stea la baza Nothing Chat și să permită telefoanelor Nothing să trimită mesaje prin iMessage către utilizatorii Apple. Nu este clar dacă acest parteneriat va fi reactivat acum că Sunbird s-a întors cu o versiune mai sigură a aplicației.

Etichete: , , ,

Sursa: prnewswire