Samsung are planuri mari pentru vara lui 2024: E oare posibil să vedem și un Fold de buget?

Scris de | 8 aprilie, 2024
Samsung are planuri mari pentru vara lui 2024: E oare posibil să vedem și un Fold de buget?

Toată lumea abia așteaptă să afle cele mai noi detalii despre noua gamă de pliabile marca Samsung, Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Însă, anul acesta se zvonește că Samsung va lansa un telefon pliabil „prietenos din punct de vedere al bugetului”, ceva numit Galaxy Z Fold 6 FE.

Această versiune „Fan Edition”, care se pliază în stilul obișnuit Fold, ar putea fin lansată undeva în jurul lunii octombrie a acestui an, mult după ce Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 vor fi disponibile (în iulie, cel mai probabil). Z Fold 6 FE ar trebui să fie disponibil la un preț mai mic decât fratele său mai mare, unul care ar putea începe de la 799 dolari. Adică exact cu o mie de dolari mai puțin decât prețul de pornire al Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Fold 4 la lansare: 1799 dolari.

Și mai interesant, se pare că există și un alt telefon pliabil „Fan Edition” de la Samsung, dar de data aceasta, unul în format clamshell: presupusul Galaxy Z Flip 6 FE.

Aceste presupuse dispozitive se numesc „Galaxy Z Fold FE” și „Galaxy Z Flip FE”. Se pare că Flip FE are 8GB de RAM, 256GB de stocare și foarte posibil un CPU Snapdragon din seria 7. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, ar fi o surpriză, având în vedere că mulți se așteaptă la un procesor din seria 8, cel puțin Snapdragon 8 Gen 2.

Însă se poate ca aceste telefoane care urmează să se lanseze (dacă se vor lansa) să utilizeze noul cip Snapdragon 7+ Gen 3 de la Qualcomm, cel care promite capacități excepționale de inteligență artificială la nivel de dispozitiv? Din punct de vedere al specificațiilor, Snapdragon 7+ Gen 3 are un nucleu Cortex-X4 Principal (până la 2.8 GHz), patru nuclee de Performanță (2.6GHz) și trei nuclee de Eficiență (1.9GHz). În plus, cipul include Modemul 5G Snapdragon X63 cu suport pentru 3GPP Release 17 și ISP-ul Spectra Triple Cognitive de 18 biți (până la 200MP).

Nimic nu este confirmat, totul rămâne un mister, dar telefoanele pliabile mai ieftine de la Samsung ar fi o adiție foarte bună pe piață, care ar ajuta la popularizrea și mai mare a acestui segment.

Etichete: , , , , ,

Sursa: The Galaxy Z Fold FE and Z Flip FE might ditch the Snapdragon 8 for something inferior