Cât mai durează până vedem o Inteligență Artificială mai inteligentă decât cel mai deștept om? Elon Musk are răspunsul

Scris de | 9 aprilie, 2024
Cât mai durează până vedem o Inteligență Artificială mai inteligentă decât cel mai deștept om? Elon Musk are răspunsul
Foto via alephnews.ro

Elon Musk a prezis dezvoltarea unei inteligențe artificiale mai inteligente decât cea mai deșteaptă ființă umană, probabil până în anul viitor sau până în 2026.

Într-un interviu amplu susținut pe X Spaces, Musk i-a spus CEO-ului fondului de avere din Norvegia, Nicolai Tangen, că inteligența artificială este limitată de disponibilitatea electricității și că se așteaptă ca următoarea versiune a lui Grok, chatbotul de la startup-ul său xAI, să fie antrenată până în mai.

„Dacă definim AGI (inteligența artificială generală) ca fiind mai deșteaptă decât cea mai deșteaptă ființă umană, cred că acest lucru se va întâmpla probabil anul viitor, sau în următorii doi ani”, a spus Musk când a fost întrebat despre calendarul de dezvoltare a AGI.

Miliardarul, care a cofondat și OpenAI, a spus că lipsa de cipuri avansate împiedică antrenarea versiunii 2 a lui Grok.

Musk a fondat xAI anul trecut ca un concurent pentru OpenAI, startup pe care l-a dat în judecată pentru abandonarea misiunii sale originale de a dezvolta AI în beneficiul omenirii și nu pentru profit. OpenAI neagă acuzațiile.

Musk a spus că antrenarea modelului Grok 2 a necesitat aproximativ 20.000 de procesoare grafice Nvidia, adăugând că modelul Grok 3 și cele de după acesta vor necesita 100.000 de cipuri Nvidia H100. Dar a adăugat că, în timp ce lipsa de cipuri a fost o mare constrângere pentru dezvoltarea AI până acum, alimentarea cu electricitate va fi crucială în următorii ani.

Vorbind și despre vehiculele electrice, Musk a reiterat că producătorii auto chinezi sunt „cei mai competitivi din lume” și reprezintă „cele mai mari provocări competitive” pentru Tesla.

Etichete: , , , ,

Sursa: Tesla's Musk predicts AI will be smarter than the smartest human next year