Ce include la interior Humane AI Pin, dispozitivul de 700 de dolari care vrea să înlocuiască smartphone-ul

Scris de | 9 aprilie, 2024
Ce include la interior Humane AI Pin, dispozitivul de 700 de dolari care vrea să înlocuiască smartphone-ul

Humane AI Pin, unul dintre primele produse de generație nouă, care funcționează exclusiv pe baza interacțiunilor cu un AI, urmează să se lanseze pe piață în următoarele câteva zile, cel puțin în SUA. Acest dispozitiv, dezvoltat de foști ingineri Apple, dorește să schimbe complet felul în care interacționăm cu tehnologia și, eventual, să înlocuiască smartphone-urile pe care le purtăm zi de zi în buzunare. Având în vedere că vorbim despre o „broșă” de dimensiuni reduse pe care să o porți lipită de haine, ne-am aștepta la ceva tehnologie avansată, cu mult peste ceea ce vedem în general pe smartphone-uri. Realitatea este însă alta.

Humane a ales un procesor vechi de 4 ani pentru prima generație AI Pin

Faptul că Humane nu dezvăluie în mod oficial ce hardware găzduiește în interiorul AI Pin ar fi trebuit să ne dea puțin de gândit, dar se pare că FCC, organizația guvernamentală din SUA care testează și aprobă pentru vânzare produsele electronice, ne oferă o privire în spatele cortinei. Autoritățile americane au dezasamblat complet Humane AI Pin și au dezvăluit că, la interiorul acestui dispozitiv se află „creierul” unui smartphone mid-range din gama ieftină.

Iată și o prezentare realizată de colegul nostru Andrei, care a avut ocazia să discute cu reprezentanții Humane în cadrul Mobile World Congress 2024.:

Interiorul dispozitivului de la Humane nu pare să fie foarte diferit de cel al unui smartwatch. Avem de a face cu o bobină de încărcare wireless prin inducție electromagnetică, niște magneți pentru atașarea de haine, există un proiector care permite afișarea unei interfețe grafice în palma utilizatorului și o placă de bază care integrează tot ceea ce ai nevoie pentru a face dispozitivul să funcționeze: procesor, RAM, stocare, module wireless, cameră, proiector laser, etc.

Cel mai curios aspect la Humane AI Pin este alegerea procesorului: Snapdragon 720G, un chipset destul de vechi deja, care a stat la baza și unei console de jocuri cu Android: Logitech G Cloud. Acesta este unul dintre cele mai ieftine chipset-uri care poate rula algoritmi AI local, dar probabil că nu la nivelul la care ne-am aștepta în 2024. Având în vedere că Snapdragon 720G a fost lansat în 2020, cu mult înaintea lansării publice a ChatGPT și avalanșei de LLM-uri, capabilitățile sale AI sunt cu siguranță limitate.

În SUA, Humane AI Pin va costa 700 de dolari americani și va trebui cumpărat alături de un abonament de date. Cel mai probabil, abonamentul va asigura accesul la serverele Humane unde probabil că majoritatea procesării AI la cererile utilizatorilor va fi realizată. În comparație, Rabbit R1, un alt dispozitiv AI anunțat cam în același timp costă doar 200 de dolari și vine fără abonament.

Etichete: , ,

Sursa: FCC