Dyson anunță CleanTrace, o funcție care îți arată în timp real unde mai trebuie să dai cu aspiratorul

Scris de | 9 aprilie, 2024
Dyson anunță CleanTrace, o funcție care îți arată în timp real unde mai trebuie să dai cu aspiratorul

Inspirându-se din modul de curățare sistematică a aspiratorului robot Dyson 360 Vis Nav, Dyson CleanTrace ajută utilizatorii să aspire mai eficient, oferindu-le vizualizări AR, în timp real, cu locul în care au curățat și cu suprafețele pe care le-au ratat, eliminând astfel presupunerile față de zonele pe care utilizatorul nu mai ține minte dacă le-a curățat sau nu.

Important de menționat este că Dyson CleanTrace funcționează alături de o tehnologie LiDAR pe smartphone, deci e foarte posibil să ai nevoie de un iPhone ca să beneficiezi de aceasta. Ea permite aplicației Dyson CleanTrace să cartografieze camera și să suprapună traseele de curățare cu ajutorul AR, arătând unde s-a curățat și ce s-a omis. Când s-a finalizat curățenia, utilizatorul poate scana camera cu telefonul pentru a identifica golurile, astfel încât să nu fie ratat niciun loc. Tehnologia existentă în Dyson Gen5detect detectează apoi acustic și numără particulele de praf, arătând dovada unei curățări în profunzime.

Inginerii Dyson își propun să găsească permanent noi modalități de eficientizare a curățeniei. Pe lângă testele extinse în laborator, inginerii  studiază comportamentele umane și obiceiurile de curățenie, precum și neajunsurile pe care oamenii le raportează. Aceștia au petrecut sute de ore observând modul în care oamenii fac curățenie în locuințe, studiind cât durează fiecare sesiune de curățenie, eficiența procesului, diferitele unghiuri și modele de aspirare, chiar și de câte ori un utilizator pune jos aspiratorul, în timpul unei sesiuni. Toate acestea contribuie la dezvoltarea inovației în tehnologia de îngrijire a suprafețelor.

Cercetările Dyson arată că utilizatorii supraestimează, în mod regulat, timpul pe care îl petrec făcând curățenie. Datele arată că aproximativ 80% din sesiunile de curățenie durează mai puțin de 10 minute. Cu toate acestea, oamenii susțin că aspiră în medie 24 de minute pe sesiune. În plus, consumatorii sunt, fără voia lor, ineficienți. Aceștia aspiră, de mai multe ori, în aceleași zone și ratează cu totul alte locuri, iar aici poate fi de ajutor Dyson CleanTrace.

Dyson CleanTrace va fi disponibil din iunie 2024.

Etichete: , , ,